5 hozzávaló - Szabó Jucus

Vacsi az erkélyen: újhagymás, sonkás kosárkák Szólj hozzá!

Vacsi az erkélyen: újhagymás, sonkás kosárkák

By: szabojucus 2014. május 21.

vacsora-az-erkelyen-5-hozzavalobol-cover.jpg

Egy hosszú nap után nincs is jobb, mint egy vacsi az erkélyen. De még jobb, ha a mosogatással sem kell bajlódni, mert egy szalvéta is elég, tányér helyett!

Én ezért szeretem ezeket a kosárkákat. Miután elkészültek, csak a kezembe veszek egyet, kiülök az erkélyre és élvezem a tavaszi/nyári estét! 

Sonkás, újhagymás kosárkák 5 hozzávalóból

Elkészítés idő: 35 perc

Hozzávalók (6 kosárhoz):
- 15 dkg főtt sonka 
- 3 szál újhagyma
- 2 tojás
- 5 dkg parmezán
- 1 csomag leveles tészta

Szükséges eszközök:
- keverőtál
- villa
- kés
- vágódeszka
- kislyukú sajtreszelő
- olló
- muffinsütő

Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra.

2. Egy keverőtálba üssük fel a tojásokat és verjük fel őket.

3. A sonkát vágjuk 1x1 cm-es kockákra, az újhagymát pedig apróra. Mehet mind a kettő a keverőtálba. A parmezánt reszeljük le, a felét tegyük a tojásos masszához, a másik felét tegyük félre.

4. Egy olló segítségével a leveles tésztát (a hozzácsomagolt sütőpapírral együtt) vágjuk 6 egyenlő részre. Tegyük a muffinsütőbe, és formáljunk belőlük szép kosárkákat. Osszuk szét a tojásos masszát, a tetejét szórjuk meg a félretett parmezánnal.

5. Tegyük előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük szép ropogósra. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr16186047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.