Ropogósra sült burgonya, gránátalmás salátával - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Ropogósra sült burgonya, gránátalmás salátával Szólj hozzá!

Ropogósra sült burgonya, gránátalmás salátával

By: szabojucus 2015. január 11.

ropogosra-sult-burgonya-granatalmas-salataval_cover.jpg

Nincs is finomabb téli csemege a kívül ropogós sült, belül krémesen puhára sült burgonyánál. Ezt már csak megkoronázni lehet, ha egy édeskés salátával!

Ropogósra sült burgonya, gránátalmás salátával

Elkészítési idő: 20 perc előkészítés + 50 perc sütés

Hozzávalók (4 személyre):
- 1 kg-os hosszúkás vagy kifliburgonya
- 5 dkg zsíros kemény sajt (én Beemster Royaal-t használtam)
- 5 evőkanál olívaolaj
- 1 fej jégsaláta
- 1 gránátalma

Szükséges eszközök:
- vágódeszka
- éles kés
- hőálló edény
- salátástál

Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 200 ℃-ra.

2. A burgonyákat jó alaposan megmossuk, mert a héjában fogjuk megsütni. Egy jó éles késsel sűrűn bevágjuk az egyik oldalukat, de vigyázzunk, hogy ne vágjuk le teljesen a burgonya aljára. Hőálló tálba helyezzük, megsózzuk, ráöntjük az olívaolajat és 40 percre a sütőbe helyezzük. Kétszer, háromszor meglocsoljuk a burgonyákat a lecsurgott olajjal, hogy jó ropogósak legyenek.

3. Közben megpucoljuk a gránátalmát. Ez a legmelósabb része a receptnek, de megéri. Érdemes a mosogató fölött és kötényben csinálni, mert eléggé tud fröcsögni. Vágjuk félbe, majd kezdjük el kimorzsolni a madokat egy edénybe. A jégsaláta külső leveleit szedjük le, majd vágjuk fel. Egy tálba keverjük hozzá a gránátalmát, tegyük a hűtőbe. Tálalás előtt locsoljuk meg egy evőkanál olívaolajjal.

4. A sajtot vékonyan felszeleteljük, majd kb fél centis darabokra vágjuk. 40 perc után a burgonyák szépen kinyílnak, mint egy legyező. Kivesszük őket a sütőből, és a sajt lapocskákkal megtöltjük a réseket. 10 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt megolvadjon, es ropogósra süljön.

5. Frissen, melegen tálaljuk a behűtött salátával. Ha a család férfi tagja(i) hiányolnák belőle a húst, nekik csinálhatunk pár szem burgonyát apróra vágott baconnal megtűzdelve. :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr637053931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása