Madársaláta fetával és naranccsal - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Madársaláta fetával és naranccsal Szólj hozzá!

Madársaláta fetával és naranccsal

By: szabojucus 2015. március 17.

salata_a_szep_borert.jpg

Friss madársaláta, krémes fetával, lédús naranccsal, ropogós napraforgómaggal és olívaolajjal. Tökéletes fogás egy hosszú munkával töltött nap után. Ráadásul még a bőröd is szépül tőle!

Ez a receptem megjelent a marieclaire.hu-n, ahol ezentúl 2 hetente jelentkezem gasztro-beauty receptekkel! Legközelebbi most szombaton jelentkezem ott, szóval figyeljétek az oldalt! :)

Éhesen egy hosszú nap után, a legegyszerűbb lenne a hűtőből vagy a spájzból valami maradékot előkapni vacsorára. De az ilyen fogások általában sok szénhidrátot vagy cukrot vagy zsírt tartalmaznak. Érdemes egy kicsit előre gondolkodni, hazafelé ezt az 5 hozzávalót megvásárolni (madársaláta, feta sajt, narancs, napraforgómag, olívaolaj) és egy színes, ízletes és ropogós saláta lesz a jutalmunk.

kep2.jpg

Ez saláta tele van jósággal, ásványi anyagokkal és vitaminokkal, ráadásul a madársaláta és a narancs különösen sok C-vitamint tartalmaz, ami fokozza a kollagéntermelést, ezért rugalmassá, feszesebbé és bársonyossá teszi a bőröd. Szóval 5 hozzávaló, 5 perc és nem csak az éhséged csillapodik, de a bőröd is szépül!

kep1_fokuszkep.jpg

Madársaláta fetával és naranccsal

Elkészítési idő: 5 perc

Hozzávalók (1 adaghoz):
- 10 dkg madársaláta
- 7,5 dkg feta
- 1 nagyobb narancs
- 5 dkg pirított napraforgómag
- 1 evőkanál olívaolaj

Szükséges eszközök:
- zöldségmosó
- konyharuha
- vágódeszka
- kés
- villa
- salátástál

Elkészítés:
1. A madársalátát mossuk meg, és egy tiszta konyharuhára terítve szárítsuk meg. Mehet a salátástálba.

2. A feta sajtot vágjuk 1x1 cm-es kockákra és mehet ez is a tálba.

3. A narancsokat héjastól szeljük vékony cikkekre, vágjuk ki a húsát, és minden cikket daraboljunk 3-4 részre. A napraforgómaggal együtt öntsük a tálba.

4. Tegyük rá az olívaolajat, keverjük össze és már kész is!

kep3.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr837277977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása