A tökéletes buggyantott tojásnál szerintem nincs is finomabb dolog a világon! Talán csak az, ha a tojás krémes sárgája egy újhagymával és retekkel megbolondított salátára folyik rá.
Tudtátok, hogy minden második héten szombaton a marieclaire.hu oldalon jelentkezem egy gasztro-beauty recepttel? Ennek a hamisítatlan húsvéti hozzávalókkal, tojással, újhagymával és hónapos retekkel készült salátának a receptje is oda készült! De mitől gasztro-beauty? Hogyan szépülhetünk tőle? Azt ide kattintva megtudhatjátok!
Húsvéti, szépítő saláta, buggyantott tojással
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók (2 adaghoz):
- 1 csokor retek
- 1 csokor újhagyma
- 25 dkg jégsaláta (szeletelt, előmosott)
- 2 friss tanyasi tojás
- 1 evőkanál olívaolaj
Szükséges eszközök:
- vágódeszka
- kés
- salátástál
- 2 kisebb csésze
- lábas
- szűrőkanál
Elkészítés:
1. A retekről vágd le a zöldjét, mosd meg jó alaposan. Vágd őket félbe és szeleteld vékonyra. Az újhagymát is mosd meg, vágd apróra. Mehetnek a salátástálba a jégsalátával együtt. Öntsd rá az olívaolajat, picit sózd meg, és forgasd össze jó alaposan.
2. Egy lábasban, amiben majd a két tojás egymás mellett elfér, forralj vizet. Majd vedd le a hőfokot, hogy a víz egyáltalán ne lobogjon, a felülete éppen csak gyöngyözzön. A tojásokat törd fel egy-egy kis csészébe, majd öntsd óvatosan, közelről, közvetlenül a vízbe. 3 perc után egy szűrőkanál segítségével emeld ki.
3. A salátát oszd ketté, mindegyik tetejére kerüljön egy-egy buggyantott tojás.
További buggyantott tojásos képeket találhattok, és beleshettek a mindennapjaimba, ha követtek az instagramon.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.