Ebben a hideg nyári időben jól jön egy kis édesség, ami feldob. De lesz még kánikula, vigyázni kell a vonalainkra. Szóval itt ez a glutén-, laktóz- és cukormentes keksz, amit többféle ízesítéssel is elkészíthetsz, így biztos találsz olyat, ami Te büntetlen kedvenced lesz. Az enyém ez a kakaós vaníliás!
Az áfonyás-mandulást is imádom, aminek a receptjét a marieclaire.hu-n találod. Itt egyébként minden második héten egy vadonta új gasztro-beauty receptet olvashatsz tőlem! :)
Kakaós-vaníliás zabkeksz
Elkészítési idő: 5 perc + 10 perc sütés
Hozzávalók (12 kekszhez):
- 1 érett banán
- 1,5 evőkanál kókuszzsír
- 10 dkg zabpehely
- 2 evőkanál kakaó
- 1/2 rúd vanília
Szükséges eszközök:
- keverőtál
- villa
- vágódeszka
- kés
- tepsi
- sütőpapír
- pohár
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
2. Törjük össze a banánt villával egy tálban, majd adjuk hozzá a kókuszzsírt, a zabpelyhet a kakaót és a vanília kikapart magját.
3. Egy tepsibe tegyünk sütőpapírt, és kézzel formázzunk 12 egyforma golyócskát. Egy pohár vizes aljával lapítsuk fél centis koronggá őket. Ha ráragadna a pohárra kézzel óvatosan lehet húzni.
4. Tegyük a meleg sütőbe, és 10 perc alatt kész is.
A fotózáshoz a háttereket a Fotokellék kézműves boltja biztosította.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.