Sütőtökös rizottó. Dióval vagy kolbász chip-szel? - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Sütőtökös rizottó. Dióval vagy kolbász chip-szel? Szólj hozzá!

Sütőtökös rizottó. Dióval vagy kolbász chip-szel?

By: szabojucus 2015. szeptember 26.

sutotokos-rizotto_cover.jpg

Most nézem, hogy lassan egy hónapja nem posztoltam! Kicsit sűrűek a napjaim, és bár a fejemben van egy csomó recept, nem jutottam el a megvalósításhoz. De persze van rá indokom miért nem! Aki követ a Facebook-on, az már láthatta az új logómat, és hamarosan a blog designja is megújul! Ezen ügyködtem az elmúlt hetekben!

A mai receptem pedig egy nagy kedvencemmel, a sütőtökkel készült. Én azt szeretem benne, hogy főve, sütve, nyersen, édesen, sósan mindenhogy finom. A nyers sütőtökös saláta receptemet a marieclaire.hu-n találjátok a gasztro-beauty rovatomban. Na de vissza ide. Szóval az a jó ebben a sütőtökös rizottóban, hogy el lehet úgy is készíteni, hogy a pasik is tuti megegyék. Hogyan? Olvass tovább és meglátod!

Sütőtökös rizottó dióval vagy kolbász chipsszel

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók (4 személyre):
- 25 dkg rizottó rizs
- 1 közepes nagyságú sütőtök
- 5 dkg vaj
- 5 dkg parmezán
- 5 dkg dió

Pasi változathoz:
- 5 dkg kolbász

Szükséges eszközök:
- zöldséghámozó
- vágódeszka
- kés
- 2 lábas
- botmixer
- fakanál
- merőkanál
- sajtreszelő
- serpenyő

Elkészítés:
1. A sütőtököt megmossuk, meghámozzuk, kockákra vágjuk, és 2-szeres mennyiségű vízben puhára főzzük. A megfőtt tök felét félretesszük, a többit a vízzel együtt összeturmixoljuk. Alaplé helyett ezt fogjuk használni a rizottó elkészítéséhez.

2. A vaj felét egy edényben felhevítjük, a rizst kicsit megpirítjuk bennem, majd hozzáadunk egy merőkanállal a sütőtökléből. Közepes lángon folyamatos kevergetés mellett, merőkanalanként adjuk hozzá a folyadékot. Mindig meg kell várni míg a rizs felszívta a folyadékot és után a jöhet a következő merőkanállal. Amint a rizs megpuhult levesszük a tűzről.

3. Hozzákeverjük, a félretett sütőtököt, a maradék vajat és a lereszelt parmezánt. Ha szükséges egy kicsit sózzuk meg.

4. Száraz serpenyőben megpirítjuk a diót, amíg egy kis színt nem kap. A pasi verzióhoz a kolbászt karikákra vágjuk, és a dió után azt is szép ropogósra sütjük, a már meleg serpenyőben. 

5. Melegen tálaljuk a rizottot, a tetejét megszórva a dióval vagy a kolbász chip-szel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr47836486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása