Tudom, hogy tegnapelőtt Márton nap volt és most libás ételről kellene posztolnom, de az az igazság, hogy nem jutott időm a liba beszerzésére. Marad hát ez a finom sós sütőtök pite recept, amit most megosztok Veletek!
Én szeretem a sütőtököt bármilyen formában, rizottónak, sülve, főve és most már piteként is. Ez a receptem itt a sós verzió, az édeset megtaláljátok a marieclaire.hu-n!
Sós sütőtökös mini piték
Elkészítési idő: 10 perc + 25 perc sütés
Hozzávalók (3 pitéhez):
- 20 dkg sütőtök
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg szárzeller (halványítónak zellernek is hívják)
- 3 evőkanál tejszín (ez lehet rizstejszín is, annak aki érzékeny)
- 1 csomag leveles tészta
Szükséges eszközök:
- 3 mini piteforma, 10 cm átmérőjű
- gyümölcshámozó
- vágódeszka
- kés
- kis lábas
- kanál
- kistányér
- csillag formájú sütikiszúró
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
2. A répát hámozzuk meg. Zöldséghámozóval szeljünk pár vékony cikket, és tegyük félre díszítésnek. A többit kockázd fel. Az sütőtököt és a zellert is mossuk meg, és vágjuk szintén kis kockákra. Egy lábasban a tejszínnel, közepes lángon, lefedve kezd el párolni a felkockázott zöldségeket.
3. Közben a leveles tésztát vágjuk a sütőpapírral együtt három egyforma háromszögre. Béleljük ki a piteformákat vele, a leeső részeket tegyük félre a díszítéshez.
4. Mikor a zöldségek kezdenek puhulni, ez kb. 5 perc szedjük ki a kistányérra kicsit hűlni. Közben a félretett tésztával a sütikiszúró készítsünk kis csillagokat.
5. Töltsük meg a pitéket egyenlő arányban a keverékkel. A vékony szelet répákat tegyük a piték tetejére, majd az egyik oldalára helyezzük fel a csillagokat is. Az előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sülnek.
Megtaláltok a Facebook-on is! De a minden napjaimat az Instagram-on is követhetitek!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Erika Mizun 2019.11.19. 10:37:10