Szerintem méltatlanul elhanyagoltak a karácsonyi köretek. Pedig egy szaftos finom húst, vagy egy jól lekészített halat csak megkoronáz egy jó köret. Mivel közelegnek az ünnepek, én célba veszem a őket, és pár gyorsan elkészíthető, 5 hozzávalós köretet mutatok nektek karácsonyig.
Kezdjük is a sort egy ízletes gőzben párolt karfiolból készült körettel. Szerintem rántott halakhoz vagy egy jól elkészített lazac steak mellé tökéletes választás. Mert az omlós, édeskés karfiol, a krémes vaj, a ropogós kesudió és a karakteres koriander íze, feldobja az összhatást.
Extra vajas karfiol
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók (2 főre):
- 1 kisebb karfiol
- 10 dkg kesudió
- 5 dkg vaj
- 1 csokor friss zöld koriander
- 1 kávéskanál só
Szükséges eszközök:
- tésztaszűrős lábas
- serpenyő
- fakanál
- vágódeszka
- kés
- villa
- keverőtál
Elkészítés:
1. A karfiolt mossuk meg, és szedjük rózsáira. A lábasba öntsünk egy kevés vizet, a szűrőbe tegyük bele a karfiolt. Akkor lesz jó, ha a víz a szűrűt nem éri. Így gőz fölött 15-20 perc alatt készre tudjuk párolni.
2. Közben a kesudiót vágjuk durvára, és száraz serpenyőben pirítsuk, amíg egy kis színt nem kap.
3. A koraindert mossuk meg, vágjuk apróra.
4. Mikor a karfiol elkészült, öntsük a keverőtálba, villával egy kicsit törjük össze, adjuk hozzá a vajat, a sót, a koriandert és a kesudiót, keverjük össze és már tálalhatjuk is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.