Friss ropogós bagett, a saját sütődből - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Friss ropogós bagett, a saját sütődből 7 komment

Friss ropogós bagett, a saját sütődből

By: szabojucus 2016. április 10.

ropogos-bagett-5-hozzavalobol_13.JPG

 

Este egy kis stresszlevezető dagasztás, reggel egy fél óra nyugodt kávézás, amíg sül, és már eheted is a saját készítésű ropogós bagetted.

Igaz, hogy 5 hozzávalós, de nem az az összekeverem és már ehetjük is receptem. Kicsit szeretgetni, pihentetni kell a tésztát, sokáig keleszteni, majd gőzben sütni, hogy ropogós és finom legyen. De higgyétek el, megéri a fáradtságot! Szóval bagett sütésre fel!

Ropogós bagett

Hozzávalók:
- 175 g fehér liszt
- 110 ml meleg víz
- 1 evőkanál olaj
- 1 csomag por élesztő
- 1/2 kávéskanál só

Szükséges eszközök:
- mérleg
- keverőtál
- fakanál
- egy nagy deszka
- konyharuha
- olló
- sütőpapír
- tepsi

Elkészítés:
1. Egy tálban fakanállal keverjük össze a hozzávalókat, amíg a tészta ragacsosan össze nem áll. Majd tegyük át egy jól belisztezett deszkára.

2. A kezünket is lisztezzük be, és 10 percig dagasszuk a tésztát. Előfordulhat, hogy többször is újra kell lisztezni a deszkát. Konyharuhával letakarva, minimum 2 órát, de legjobb akkor lesz, ha egy egész éjszakát kelni hagyjuk.

3. Kelesztés után, formázzunk egy 30 cm-es bagettet. Egy ollóval ferdén több helyen belevágunk a bagettbe és jobbra, balra döntjük a tésztát.

4. A sütőt melegítsük elő 200 fokra, addig a bagettet hagyjuk pihenni. Majd tegyük sütőpapírral letakart tepsibe, és kézzel bőségesen spricceljünk rá vizet.

5. Süssük 30 percig. Majd vegyük ki a sütőből és pihentessük 10 percet. Mikor elkészült törjünk belőle vágás helyett, és vajjal megkenve együk, mert úgy a legfinomabb!

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr458549816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

micsoda? 2016.04.10. 20:05:02

Nagyon guszta, kipróbálom.

szabojucus · http://www.5hozzavalo.hu 2016.04.11. 12:53:00

@micsoda?: Várom az elkészült bagettről a képet! :)

micsoda? 2016.04.18. 20:02:10

@szabojucus: Kép az nincs. Mindent, illetve majdnem mindent úgy csináltam ahogy irva vagyon. Nem a deszkán dagasztottam hanem a keverő tálba, megfelelt. Egy éjjel pihentettem A viz spricceléssel kicsit spóroltam, talán ezért lett kemény a héja. Valóban bőségesen kell a vizet használni.
Küllemre nem lett olyan szép mint a fenti fotó, de a következő - amit a vendégeimnek készítek reggelihez - biztosan hasonlítani fog:)
Szerintem nagyon jó recept, nem kell sok idő hozzá, és feldobja a reggelit.

kisa 2016.04.28. 17:55:56

Klasszul néz ki, ma kipróbálnám, de:
Hol hagyjam éjszakára kelni? Meleg helyen, radiátoron vagy elég szobahőmérsékleten?
Köszi a választ

szabojucus · http://www.5hozzavalo.hu 2016.04.28. 18:09:07

@kisa: jot tesz neki a radiator, de ha nincs lehetoseg ra, megteszi a sima szobahomerseklet! :)

kisa 2016.04.28. 18:36:11

@szabojucus: Köszi a gyors választ, már össze is kevertem. Asszem, szobahőmérséklet lesz, a konyhaszekrényben. :-)
Esteleg felmelegítem a sütőt 50 fokra, aztán elzárom, és úgy hagyom.
süti beállítások módosítása