5 kérdés 5 válasz - Császári Zita Zipy - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
5 kérdés 5 válasz - Császári Zita Zipy Szólj hozzá!

5 kérdés 5 válasz - Császári Zita Zipy

By: szabojucus 2016. május 02.

Császári Zota Zipy - 5 kérdés 5 válaszKislányként sokszor álmodoztam róla, hogyha felnövök, ruhákkal fogok foglalkozni, divattervező leszek vagy varrónő vagy modell. Hát egyik se lettem. De hadd mutassak be most Nektek valakit, akinek olyan szakmája van, amire én nagyon irigykedem. Zipy azaz Császári Zita stylistként dolgozik, női magazinoknak, videóklipek forgatásán és divatbemutatókon, szóval igen változatos a munkája. De emellett personalshopperként is tevékenykedik. Mi is így ismerkedtünk meg, hiszen Zipy segített nekem Albert születés után, a "mama testem" levedlése után, az új ruhatáram kialakításában!

Hogyan legyen ideje ma egy nőnek önmagunkra, a családra és a karrierre? Belefér ebbe még a saját álmok megvalósítása is?  Ezekre a kérdésekre keresem a választ legújabb nőkről szóló interjúsorozatomban. Egy-egy példa, hogy más hogyan csinálja, mi volt a sikeres, segíthet a mindennapok megszervezésében. Az sorozat előző részeit itt olvashatjátok, most pedig ismerjétek meg Zipy-t!

1. Hogyan lesz valaki stylist? Már gyerekkorodban is erről álmodoztál? Vagy éltél az élet adta lehetőségekkel?

Gyerekkorom óta érdekel a divat, bár akkor még inkább divattervező szerettem volna lenni. Otthon is előálltam ezzel az ötlettel, de nem igazán lelkesedtek. :-)  A szüleim szerették volna, ha "rendes" szakmát választok, így szereztem egy közgazdász diplomát. A divattal kapcsolatos terveimet & álmaimat viszont ennek ellenére sem adtam fel: az első stylist-asszisztensi lehetőséget úgy megragadtam, hogy egy hónapon belül önálló munkát kaptam. Ennek 10 éve.

2. Ha a munkád egyben a hobbid is, akkor hogyan szoktál kikapcsolódni egy hosszú nap után? Hogyan tudod megoldani, hogy a munka ne menjen a magánéleted rovására?



Jó kérdés.;) Régebben sehogy sem tudtam megoldani. Most már tudatosan szabaddá teszem a hétvégéimet, illetve hét közben is, ha van egy szabad órám, vagy egy kis üres járatom, azonnal írok valamelyik barátnőmnek, hátha éppen ráér valaki.
Ami pedig a hosszú napok utáni kikapcsolódást illeti: megpróbálok sportolni, abban bízva, hogy az majd újra feltölt energiával. Illetve ha még belefér, elmegyek egy masszázsra, vagy egyszerűen csak fekszem az ágyban és nyomogatom a telefonomat lefekvés előtt.:)

3. Vannak példaképeid, akikre felnézel? Kik inspirálnak téged a magánéletben és a munkádban?

Vannak, pontosabban van, az apukám. Felnézek rá emberileg is és szakmailag is. Neki teljesen más a foglalkozása, de ahonnan indult és amit elért lenyűgöző számomra. Minden nap lehet tőle tanulni valamit. Végtelenül higgadt, művelt, okos, optimista és racionális, ezen kívül nagyon jó ember.
Mindig azt mondom magamnak, ha csak 10%-át elérem annak, amit az apukám elért, már jó vagyok.;)

4. Szerinted mi az az alapdarab, ami nem hiányozhat egy 21. századi nő szekrényéből?

Jó szabású bőrkabát, karcsúsított fehér blúz, indigókék farmer, jó minőségű V kivágású fehér pamut póló, karcsúsított farmer kabát, Adidas NMD cipő, piros magassarkú, nude (testszínű) magassarkú.

5. Ilyen pörgős élet mellett van időd otthon főzni vagy szívesebben eszel étteremben?


Valószínűleg kiábrándító lesz, de szinte sosem főzök otthon. (Évente egyszer talán, akkor viszont nagyon kiteszek magamért.) Egyszerűen nincs időm rá jelenleg. Szinte minden nap étteremben ebédelek. Közértbe is csak heti egyszer járok, ásványvízért és joghurtért. :-)  

+1. Mi volt az a legutolsó fogás, ami nagyon-nagyon ízlett, és hol etted?
Gluténmentes koktélparadicsom szószos tészta a Na'Pasta Bistro-ban. <3

Kipróbáltuk ma Lottival a Na'Pasta Bistro-ban a tésztát, amit Zipy javasolt! Elhoztuk, és itthon ettük meg, pedig a hely nagyon hangulatos, majd randizni visszamegyünk oda. De a tésztát érdemes kipróbálni, mert végre nem az a szokásos kukoricatészta, gluténmentes tésztaként eladva. Hanem igazi minőségi tészta, ami olyan mint az eredeti.

glutenmentes-koktelparadicsom-teszta-a-napastabistro.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr558681616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása