Házi kesudiós, ropogós banánfagyi - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Házi kesudiós, ropogós banánfagyi Szólj hozzá!

Házi kesudiós, ropogós banánfagyi

By: szabojucus 2016. június 12.

hazi_kesudios_ropogos_bananfagyi.JPG

Na jó, nincs az az eget rengető, nyári hőséges, kánikulás idő, de azért nyár van. Szóval együnk fagyit. S ha már fagyi, akkor készítsük otthon, hogy biztosan elkerüljük a záporokat! Ha elkészültetek vele, majd azonnal egyétek meg, mert különben úgy jártok, mint én a képek készítés közben, hogy a fagyim már szinte kása lett a sok várakozástól! :D

Házi kesudiós, ropogós banánfagyi

Elkészítési idő: 2 óra banán fagyasztás + 5 perc elkészítés

Hozzávalók (4 adaghoz):
– 3 érett banán (minél pöttyösebb és barnább, attól édesebb!)
– 3 evőkanál kesudió vaj 
– 1 vaníliarúd
– 1 csipet só (hogy pikánsabb legyen)
– 3 marék banán chips (hogy valami ropogjon is rajta!)

Szükséges eszközök:
– kés
– vágódeszka
– tálca ami bírja a fagyasztót vagy alufólia
– robotgép vagy turmix
– evőkanál
– tálkák a fagyihoz
és persze Bató Dóri fagyis díszei a hangulathoz!

Elkészítés:
1. Először is elő kell készíteni a banánokat. Ehhez vágjuk őket 1 cm vastag szeletekre és fektessük egy tálcára, vagy készítsünk alufóliából tálcát nekik (én ezt csináltam kép lent). Helyezzük el őket úgy, hogy ne érjenek össze és mehetnek a fagyasztóba 2 órára (vagy akár egy éjszakára is).

2. A fagyi elkészítéséhez tegyük a robotgépbe a banánt, a vaníliarud kikapart magját, a sót és a kesudióvajat. Kapcsoljátok be a gépet, és kezdjétek el összedolgozni az hozzávalókat. Ha nem kezd el összekavarodni, akkor mehet bele 1-2 evőkanál víz.

3. Mikor elkészült, öntsétek a fagyis tálkákba, törjük a tetejére a banán chipset, és azonnal együk meg!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr818780256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása