5 hozzávaló - Szabó Jucus

Granola, vagyis aranybarnára és ropogós sült müzli Szólj hozzá!

Granola, vagyis aranybarnára és ropogós sült müzli

By: szabojucus 2017. február 11.

granola-5-hozzavalobol-2.JPG

Ha szereted a müzlit, akkor azért, ha nem igazán, akkor azért próbáld ki ezt az aranybarna és ropogós granolát. Reggelire friss gyümölcsökkel megpakolva, nem fogod tudni abbahagyni!

Ha a granolára azt mondjuk, hogy sült müzli, akkor nem állnánk messze a valóságtól. A különbség annyi, hogy az alap keveréket, ami zabpehelyből vagy más gabonapehelyből és magvakból készül, kókuszzsírral (vagy más zsiradékkal) és egy kis édesítővel összekeverjük, majd sütőben ropogósra és aranybarnára sütjük. Az összetevőket kedvünk szerint variálhatjuk, így nem lesznek unalmasak a reggelik. Az én kedvenc 5 hozzávalós alap receptemet ez! 

granola-5-hozzavalobol.jpg

Granola 5 hozzávalóból

Hozzávalók:
- 25 dkg zabpehely
- 10 dkg dió
- 5 dkg napraforgómag
- 5 dkg kókuszzsír (szobahőmérsékleten, hogy folyós legyen az állaga)
- 5 dkg kókuszvirág cukor

Szükséges eszközök:
- vágódeszka
- kés
- 2 keverőedény, egy kisebb és egy nagyobb
- szilikon lapát a keveréshez
- sütőpapír
- tepsi (30*40 cm-es, de ha ekkor nincsen, akkor minél nagyobb)

Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és tegyük a tepsibe a sütőpapírt.

2. A diót vágjuk apróra. A zabpehellyel, és napraforgóval keverjük össze a nagyobb edényben.

3. A kókuszzsírt pedig a kókuszvirág cukorral a kisebben. Öntsük a száraz hozzávalókhoz a nagyobb edénybe, és a szilikon lapáttal (de akár kézzel is) keverjük össze jó alaposan. A lényeg, hogy minden hozzávalót bevonjon a cukros kókuszzsíros keverék.

4. Öntsük az egészet a tepsibe, és egyenletesen oszlassuk el. Süssük 10-15 percig, amíg szép aranybarna és ropogós nem lesz. Félidőben a szilikon lapáttal átforgathatjuk, hogy minden szem szép ropogósra süljön.

5. Csatos üvegben, legalább 1 hétig eláll. Friss gyümölccsel, egy kis chia maggal, tejjel, növényi tejjel vagy joghurttal reggelire tökéletes választás.

img_5908.JPG

A recept megjelent a marieclaire.hu-n is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr5312248370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.