Farm, ahol a kurta farkú malac túr... - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Farm, ahol a kurta farkú malac túr... Szólj hozzá!

Farm, ahol a kurta farkú malac túr...

By: szabojucus 2017. július 01.

img_3103.JPG

Ha azt mondom Zalakaros, akkor nem a gasztronómia, hanem sokkal inkább a fürdés jut eszetekbe. Pedig van egy hely Zalakaroson, ha nem csak a egy jót wellnesselhettek, hanem  istenieket ehettek a helyben megtermelt finomságokból.

Még tavasz két csodás napot töltöttem az Aphrodite-Venus Hotel meghívásából Zalakaroson, a Fald fel a Farmot rendezvényen. Autópályán két óra útra Budapesttől maga a nyugalom várt. Jó értelemben lelassult a világ, csupa zöld mindenhol és halk madár csicsergés. Na de, hogy is kapcsolódik ide a gasztronómia? A hotel éttermének titka, hogy az ételeik alapanyaga, saját mintagazdaságukból, a Garabonciás Farmról származnak, ahol zöldség-, gyümölcs- és gabonatermesztés, valamint állattenyésztés folyik több mint 8 hektáron. 

Az állatok kifutóban, szabadon mozoghatnak, a közérzetük összehasonlíthatatlanul jobb, mint szűk ketrecekben tartott társaiké. Az állatok takarmányát is a farmon termesztik, nem használunk vegyi adalékanyagokat, hozamfokozókat, táplálásuk teljesen természetes.

A szálloda teljes hús- és tejtermék igényét fedezi a farmon tartott állatállomány. A töltelék és füstölt árut saját vágópontjukon állítják elő. A Garabonciás Farm zöldségeskertje pedig biztosítja a friss salátát, hagymát, paprikát, paradicsomot, uborkát, burgonyát, káposztát és sárgarépát. Az állatseregletet szürke marhák és tehenek egészítik ki, amelyek a szálloda svédasztalára tartósítószer-mentes tejtermékeket biztosítanak.

A Fald fel a Farmot esemény házigazdája Németh Ádám, 2016. Konyhafőnöke volt. Az ő vezénylete alatt készíthettük el Farm finomságaiból első nap az ebédünket, ahová egyébként lovaskocsival érkeztünk. Az alapos lakoma után pedig kipihenhettük magunkat a szállodában. 

Másnap fürdőztünk a szállodától alig 100 m-re lévő híres Zalakaros gyógyfürdőben, sétáltunk egyet az Termáltó körül az ökoparkban, végül megebédeltünk a hotel A’la Farm éttermében. Egy kis kóstolót pedig haza vihettünk magunkkal a farmról.

Szóval ha minőségi és tartalmas kikapcsolódásra vágytok, akkor Zalakaros, és az Aphrodite-Venus Hotel egy nagyon jó választás!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr112633101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása