Fehér krémleves sóvirággal, ez már bizony ősz - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Fehér krémleves sóvirággal, ez már bizony ősz 1 komment

Fehér krémleves sóvirággal, ez már bizony ősz

By: szabojucus 2017. szeptember 12.

5-hozzavalos-feher-kremleves-soviraggal_3.JPG

Most hogy tényleg beköszönt az ősz, eljött a krémlevesek ideje. Mert nincs is jobb annál, mint este hazaérve, egy tányér meleg finomsággal bevackolni magunkat egy meleg pléd alá!

Ez a krémleves nagyon hamar elkészül, szóval nem lehet kifogás, hogy nincs kedvem a konyhában állni. A zöldségket hazafelé meg tudod venni. Ha nincs kedved még mérni sem kell, mert "szemre" kiválaszthatod a hozzávalókat. A főzésben pont ez a jó, ellentétben a sütéssel, hogy nem mindig számítanak a pontos mennyiségek. Szóval a zöldségeket, nem muszáj lemérned. Csak beszaladsz a boltba és a kosáradba teszed a hozzávalókat. (Azért a precíz olvasóimnak odaírtam mennyiégeket, de ha kicsit kevesebb, kicsit több sem lehet majd elrontani!)

Az egyetlen különlegesebb hozzávaló a Bazsalikomkertes zsályás sóvirág! Ez az 5 hozzávalós (Parajdi só, Maldon só, körömvirág, zsálya, menta) lila-narancs-zöld és fehér színékben pompázó sóvirág igazi gourmet fogássá varázsolja majd az egyszínű, fehér krémlevesedet. Érdemes beszerezni, mert sok ételt köztük, a tejszínes ételeket, krémleveseket, vörös húsokat és sült zöldségeket feldobhattunk vele. Hamarosan több üzletben is megvásárolható lesz, például a másik boltban, a Pohárszék Bor & Kávéban vagy a Gourmet Basketben, de addig is ha szeretnétek, én is segíthetek a beszerzésében! ;)

5-hozzavalos-feher-kremleves-soviraggal_6.JPG

Fehér krémleves sóvirággal

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók (2 személyre):
- 1 db nagyobb (kb. 20 dkg) zellergumó
- 1 db nagyobb (kb. 10 dkg) fehérrépa
- 1 nagyobb vagy két kisebb (kb. 10 dkg) burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 kávéskanál Bazsalikomkertes zsályás sóvirág

az-5-hozzavalo-feher-kremleves-soviraggal_2.jpg

Szükséges eszközök:
- zöldséghámozó
- nagy vágódeszka
- kés
- lábas
- fakanál (vagy föggőknek, mint én szilikonlapát)
- botmixer
- kávéskanál

Elkészítés:
1. Pucoljuk meg, majd mossuk meg a zellert, a fehérrépát és a krumplit. Vágjuk őket minél kisebbre, hogy minél hamarabb megpuhuljanak. A fokhagyma gerezdeket is pucoljuk meg, de őket nem kell felvágni.

2. Tegyünk minden hozzávalót a sóvirágon kívül a lábasba és öntsük fel annyi vízzel, ami pont ellepi. Főzzük 10-15 percig, amíg megpuhul minden.

3. Ekkor vegyük le a tűzről, és egy botmixerrel pépesítsük az egészet. Ha túl sűrűnek találjuk, akkor még egy kis vizet adhatunk hozzá, hogy elérjük a kívánt leves állagot.

4. Kis csészékben tálaljuk a sóvirággal megszórva.

5-hozzavalos-feher-kremleves-soviraggal_4.JPG
 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr8012823288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cecília Tapasztó 2017.09.17. 11:37:38

Ez biztos nagyon finom, és mi nagyon szeretjük a krémleveseket.
süti beállítások módosítása