A három kedvenc tojásos reggelik 5 hozzávalóból - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
A három kedvenc tojásos reggelik 5 hozzávalóból komment

A három kedvenc tojásos reggelik 5 hozzávalóból

By: szabojucus 2017. október 15.

Reggelire örök favorit a tojás. Nekem bármilyen formában jöhet, én mindenhogyan imádom. Íme a 3 kedvencem, ami gakran kerül nálunk az asztalra.

omlett.JPG

Omlett, 5 hozzávalóból

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók (1 személyre):
- 2 tojás
- 1 evőkanál zsíros tejszín
- 1,5 dkg vaj
- 2 evőkanál reszelt sajt
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem

Szükséges eszközök:
- villa
- keverőedény
- teflon serpenyő
- fakanál

Elkészítés:
1. A serpenyőt közepes hőfokon tegyük melegedni a tűzhelyre.

2. A tojásokat villával verjük fel jó alaposan. Mikor már szép habosak, adjuk hozzá a tejszínt és azzal is dolgozzuk össze.

3. A vajat olvasszuk fel a már meleg serpenyőben. Egy csepp vizet csöppentsünk a vajra, és ha már serceg, akkor elég meleg, mehet bele a tojás. 

4. Közepes hőmérsékleten süssük a tojást. Ne keverjük össze, mint egy rántottát, hanem mikor a széle már ne folyós, akkor a fakanál segítségével húzzuk a széleket az edény közepe felé, közben döntsük meg a serpenyőt, hogy középről a tojás kifolyhasson. Ezt a műveletet addig végezzük, amíg már csak egy kicsit nedves a tojás teteje. Ekkor vegyük le a tűzhelyről.

5. Szórjuk meg a tetejét a reszelt sajttal, és a petrezselyemmel, hajtsuk, negyedbe, és mehet is a tányérra. Sajtból válaszd a kedvencedet, mert akkor fog a legjobban ízleni! :)

 

speno_tos_toja_s_lepe_ny.jpg

Spenótos tojáslepény

Elkészítés idő: 25 perc

Hozzávaló (4 fő részére):
- 20 dkg friss spenót
- 6 tojás
- 10 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejszín 
- 10 dkg sajt (én parmezánt használtam, de mindenki válasszon ízlése szerint)

Szükséges eszközök:
- egy keverőedény
- vágódeszka
egy kés
- sajtreszelő
sütésálló füles serpenyő, ha ez nincsen akkor egy sima serpenyő és alufólia

Elkészítés:
1.
 A sütőt melegítsük elő 200°C-ra felül sütésre vagy grillezésre.

2. Mossuk meg a spenótot, és vágjuk fel vékony csíkokra. A fokhagymát vágjuk vékony szeletekre.

3. A tojásokat verjük fel, és keverjük bele a tejszínt és sózzuk meg.   

4. A serpenyőbe öntsünk egy kis olajat, dobjuk bele a fokhagymát és pirítsuk meg. Tegyük rá a spenótot, és pároljuk, amíg kicsit össze nem esik. Öntsük rá a tojást és süssük addig, míg az alja el nem kezd egy kicsit barnulni, és a teteje még lágy. Zárjuk el a serpenyő alatt a lángot, és reszeljük a lepény tetejére a sajtot.

5. Tekerjük be alufóliával a serpenyőnk nyelét, ha nem sütésálló, és tegyük be a sütőbe. Nem kell sok idő neki, míg szép ropogós barnára nem sül a tetején a sajt.

 tojasfelfujt.jpg

Cukkinis tojás felfújt

Elkészítési idő: 10 perc + 25 perc sütés

Hozzávalók (4 felfújthoz)
- 6 db tojás
- 10 dkg apróra vágott bacon (4 szeletet tegyünk félre)
- 1 nagyobb apróra vágott cukkini
- 1 pohár joghurt
- só

Szükséges eszközök:
- serpenyő
- fakanál
- vágódeszka
kés
sütésálló kis felfújt formák

Elkészítés:
1.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

2. Forrósítsunk fel egy serpenyőt, tegyük bele az apróra vágott bacont és kezdjük el pirítani. Majd adjuk hozzá a cukkinit. Pár percig hagyjuk párolódni, majd vegyük le tűzről, hagyjuk kicsit hűlni.

3. A tojásokból kettőt a joghurttal együtt verjünk fel, picit sózzuk. A baconös zöldséget keverjük a tojáshoz. Négy kicsi felfújt formát tegyünk egy tepsibe. Mindegyik formába terítsünk egy-egy szeletet bacont osszuk el a tojásos keveréket négy felé.

4. Üssünk mindegyik tetejére egy tojást, és süssük kb. 20-25 percig.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr9112976478
süti beállítások módosítása