5 hozzávaló - Szabó Jucus

5 forró csoki a hidegebb őszi napokra Szólj hozzá!

5 forró csoki a hidegebb őszi napokra

By: szabojucus 2017. október 28.

Most hogy tényleg itt az ősz, és nyirkos hideg idő van odakint, nincs is jobb, mint egy pohár forró csokoládéval bevackolni egy pléddel a lakás legmelegebb sarkába! Ehhez hoztam most, 5 szuper forró csokoládé receptet! 

Basic forró csokoládé 

Elkészítési idő: 5 perc

Hozzávalók (1 bögréhez):
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1-2 teáskanál cukor (ízlés szerint)
- 1 csipet só
- 3 dl tej
-  1/4 teáskanál vanília őrlemény

Szükséges eszközök:
- lábas
- habverő

Elkészítés:
A kakaót, a cukrot, a sót és 2 evőkanál tejet öntsünk egy kis lábasba, és alacsony hőmérsékleten melegítsük addig, amíg a kakaó és a cukor fel nem oldódik. Ekkor folyamatosan egy habverővel kevergetve adjuk hozzá a maradék tejet.  Keverjük addig, amíg forró nem lesz. Végül adjuk hozzá a vaníliát, vegyük le a tűzről, és már önthetjük is bögrébe.

1_basic-forro-csokolade-5-hozzavalo-bol.jpg

Vegán forró csokoládé

Elkészítési idő: 5 perc

Hozzávalók (1 bögréhez):
- 2 dl kókusztej
- 1 dl mandulatej
- 1 teáskanál juharszirup (de bármilyen más szirup, például datolya, vagy kukorica szirup is jó hozzá)
- 1 csipet fahéj
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Szükséges eszközök:
- lábas
- habverő

Elkészítés:
Öntsük a lábasba a kókusztejet, a mandulatejet, juharszirupot és adjuk hozzá a csipet fahéjat. Melegítsük a közepes hőmérsékleten 3-5 percig. Habverővel időnként keverjük meg, nehogy leégjen. Amikor az első buborékok megjelentek a tetején, vegyük le a tűzről és azonnal, a habverővel keverjük el benne a kakaóport. Öntsük bögrébe, és már ihatjuk is.

2_vegan-forro-csokolade-5-hozzavalo-bol.jpg 

Deluxe forró csokoládé

Elkészítési idő: 5 perc

Szükséges eszközök:
- vágódeszka
- kés
- lábas
- habverő

Hozzávalók (1 bögréhez):
- 2 kocka étcsokoládé
- 1 evőkanál méz
- 2 dl teljes tej
- 1 dl tejszín
- 4 pillecukor

Elkészítés:
A csokoládét daraboljuk minél kisebbre. A tejet, a tejszínt és a mézet melegítsük egy lábasban közepes hőmérsékleten. Amikor kezdenek a buborékok megjelenni a tetején, adjuk hozzá a csokoládét. Egy habverővel keverjük addig még fel nem olvadnak, majd vegyük le a tűzről. Öntsük a bögrébe, mehet rá a pillecukor, végül a tetejére egy kis méz.

3_delux-forro-csokolade-5-hozzavalo-bol.jpg

Mandulás forró csokoládé

Elkészítési idő: 5 perc

Szükséges eszközök:
- lábas
- habverő
- teáskanál

Hozzávalók (1 bögréhez):
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál cukor
- 3 dl mandulatej
- 1 teáskanál mandulavaj
- 1 csipet só

Elkészítés:
A kakaót, a cukrot, a sót és 2 evőkanál mandulatejet egy kis lábasba közepes hőmérsékleten melegítsünk addig, amíg a kakaó és a cukor fel nem oldódik. Ekkor folyamatosan egy habverővel kevergetve adjuk hozzá a maradék tejet, és melegítsük amíg forró nem lesz. Ekkor vegyük le a tűzről, és keverjük bele a mandulavajat. Ha darabos mandulavajat használunk, akkor még izgalmasabb textúrája lesz a forró csokinknak.

4_mandulas-forro-csokolade-5-hozzavalo-bol.jpg

Banános forró csoki

Elkészítési idő: 5 perc

Szükséges eszközök:
- robotgép
- vágódeszka
- kés
- turmixgép
- lábas
- habverő

Hozzávalók (1 bögréhez):
- 3 dl tej
- ½ érett banán
- 1 csipet fahéj
- 2 kocka étcsokoládé
- 1 dl tejszín

Elkészítés:
A tejszínt verjük kemény habbá. A csokoládét daraboljuk minél kisebbre. A tej felét a banánnal és a fahéjjal turmixgépben dolgozzuk össze. A tej másik felét melegítsük egy lábasban közepes hőmérsékleten. Amikor kezdenek a buborékok megjelenni a tetején, adjuk hozzá a csokoládét. Egy habverővel keverjük addig még fel nem olvadnak, majd vegyük le a tűzről, és keverjük bele a banános tejet. Öntsük bögrébe, a tetejére tegyünk a tejszínhabból, és díszíthetjük egy kis banánnal és csokireszelékkel is.

5_bananos-forro-csokolade-5-hozzavalo-bol.jpg

Hamarosan pedig érkezek egy szuper Bon Bon készítő workshoppal! Részleteket majd a a Facebook-on osztok meg róla! Ha nem akarsz lemaradni, akkor kövess » facebook.com/5hozzavalo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr6813087458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.