Így készül az igazán krémes forró csokládé - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Így készül az igazán krémes forró csokládé Szólj hozzá!

Így készül az igazán krémes forró csokládé

By: szabojucus 2018. február 13.

kremes-forro-csokolade-5-hozzavalobol.JPG

Nincs is jobb dolog, mint a hideg téli napokon egy igazi krémes forró csokoládéval bekuckózni az ablak elé és bámulni a hóesést vagy egy pléddel és a kedvenc könyvünkkel a kezünkben kipihenni a nap fáradalmait! De hideg napokon a reggeli útnak induláshoz is erőt adhat! 

Megmutatom Nektek, hogy az én kedvenc, gazdag és krémes forró csokoládémhoz hogyan készítem el a "por"alapot, amit aztán már csak fűszerezni kell, tejjel elkeverni és ihatjuk is. Ha egyszerre több adagot készítünk belőle, akkor pedig csatosüvegben várja majd a kényeztetős napokat.

Az alap csoki por elkészítése

Elkészítési idő: 5 perc

Hozzávalók (5 adaghoz):
- 10 dkg étcsokoládé 
- 7 dkg cukrozatlan kakaópor
- 7 dkg étkezési keményítő
- 5 dkg porcukor
- 1 kk só

Szükséges eszközök:
- robotgép 
- kanál
- csatosüveg

Elkészítés:
Az étcsokoládét törjük minél kisebb darabokra, és a többi hozzávalóval együtt robotgépben dolgozzuk por állagúvá. Csatos üvegben tároljuk.

Krémes forró csoki elkészítése

Elkészítési idő: 5 perc

Hozzávalók (1 adaghoz):
- 2 teaskanál alap csoki por
- 2,5 dl tej (ki milyet szeretne sima-, zab-, kókusz- vagy risztej)

Szükséges eszközök:
- lábas 
- habverő

Elkészítés:
A tejet öntsünk a lábásban és kezdjük el melegíteni. Adjuk hozzá a forró csoki port, és egy habverővel addig keverjük, még szép krémes nem lesz! 

Ha lusták vagyunk akkor a port öntsük fel meleg tejjel és kevergessük addig, amíg minden fel nem oldódik. A végeredmény nem lesz olyan krémes mintha főznénk, de szerintem így is el fog fogyni! 

kremes-forro-csokolade-hozzavaloi.JPG

Díszítés

A legfinomabb díszítés az igazi tejszínből készült hab. Ha van retro habszifontok, akkor azzal készítsétek el, ha nem akkor csak habverővel verjük kemény habot. Ebből aztán bátran tegyetek a tetejére, mert ha bűnbeesés, akkor csináljuk rendesen! A tejszínhab tejére, jöhet még egy kis pillecukor, vagy egy kis mandula, vagy kókusz, vagy csokoládé vagy minden egyszerre! 

Ízesítés

Az alap keveréket mindenféle finomsággal ízesíthetjük. Egy pohárhoz egy 1/4 kavéskanálnyi fűszerre lesz szükség. A fahéjjal, a vaníliával vagy a mézeskalács fűszerkeverékkel ismerős lesz az íze, de bátrabbak nyugodtan kipróbálhatják, kardamommal, gyömbérrel, chilivel, vagy valamilyen különlegesebb borssal, például vaníliás borssal fűszerezve. Ilyen különlegesebb fűszereket a Nagycsarnok mellett az Ázsia boltban, kisebb Gourmet boltokban vagy akár neten a Fűszerésznél szerzehettek be!

Az én kedvencem

A mandulatejjel készült, vaníliával ízesített, tejszínhabbal, pillecukorral és mandulával megpakolva lett!

Várom a visszajelzéseket, hogy a Tiétek melyik lett!

kremes-forro-csokolade.JPG

Az utolsó képet nem én készítettem, az a téli #csajszombat rendezvényünkön készült, amiről még több képet itt nézhettek meg! :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr9113630350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása