Cukormentes házi jégkrémek - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Cukormentes házi jégkrémek Szólj hozzá!

Cukormentes házi jégkrémek

By: szabojucus 2018. június 20.

isteni-hazi-jegkremek-5-hozzavalobol.JPG

Nincs is jobb, mint a nyári nagy melegben egy isteni jégkrém. Emlékszem nekem gyerekkoromban a Calippo volt a kedvencem (nem is tudom, hogy lehet-e még egyáltalán kapni?). Azt szerettem benne, hogy gyümölcsös, édes, és valójában egy tömbbé fagyasztott jégkása volt.

Szerettem volna, ha a gyerekeim is megkóstolják mi volt az én kedvencem, de ahelyett, hogy bolti cukrosat vennék nekik, inkább elkészítettem a saját, házi, hozzáadott cukortól mentes, valódi gyümölcsös változatomat! Tej helyett pedig szűrt, magnéziumban gazdag vizet használok, hogy mind a fűszerek aromája, mind a gyümölcsök zamata kiteljesedhessen!

Málnás-sárgabarackos jégkrém

Elkészítési idő: 5 perc + min 1,5 óra mélyhűtés

hazi-malnas-barackos-jegkrem-5-hozzavaloja.jpg

Hozzávalók (6 db 40 ml-es jégkrémhez):
- 10 dkg málna
- 2 nagyobb sárgabarack
- 1 banán
- 1/2 kávéskanál vanília őrlemény
- 3-4 evőkanál BWT magnéziumban gazdag szűrt víz

Szükséges eszközök:
- turmix
- kés
- jégkrém készítő formák

Elkészítés:
1. Mossuk meg a málnát és a sárgabarackot. A málnát tegyük turmixgépbe. A barackot és a banánt szeletlejük fel, és mehetnek ők is a turmixba. 

2. Adjuk hozzá a vaníliát és a szűrt vizet is, és keverjük össze jó alaposan. Sűrűnek, de önthetőnek kell lennie. Ha nem akarna folyni, akkor adjunk még hozzá 1-2 kanál vizet.

3. Öntsük a keveréket a jégkrém formákba, és legalább 1,5 órára tegyük a mélyhűtőbe.

Tipp: Mielőtt beletesszük a pálcákat, ütögessük a formákat az asztalhoz, hogy eltűnjenek a felesleges levegő buborékok.

hazi-gyumolcsos-jegkeremek-5-hozzavalobol_big.JPG

Áfonyás-kekszes jégkrém

Elkészítési idő: 5 perc + min 1,5 óra mélyhűtés

hazi-afonyas-kekszes-jegkrem-5-hozzavaloja.jpg

Hozzávalók (6 db 40 ml-es jégkrémhez):
- 15 dkg áfonya
- 1 banán
- 2 zabkeksz (a legfinomabb házi készítésűvel)
- 1/2 kávéskanál vanília őrlemény
- 5-6 evőkanál BWT magnéziumban gazdag szűrt víz

Szükséges eszközök:
- turmix
- kés
- jégkrém készítő formák (én ilyet használok)
- uzsonnás zacskó
- sodrófa

Elkészítés:
1. Mossuk meg az áfonyát, szeleteljük fel a banánt és tegyük őket a turmixgépbe. Adjuk hozzá a vaníliát és 4 evőkanál szűrt vizet. Keverjük össze jó alaposan. Sűrűnek, de önthetőnek kell lennie. Ha nem akarna folyni, akkor adjunk még hozzá 1-2 kanál vizet.

2. Tegyük a zabkekszet az uzsonnás zacskóba, és a sodrófával törjük össze jó alaposan. Adjunk hozzá egy evőkanál vizet és rázzuk össze. Ezután osszuk el a vizes kekszmorzsalékot a formákba. 
(Azért kell vizet adni a zabkekszhez, mert ez fogja össze, így nem fog lemorzsolódni, mikor kivesszük a formából.)

3. Osszuk el a gyümölcsös keveréket is a formákba, tegyük bele a pálcát, és legalább 1,5 órára tegyük a mélyhűtőbe.

Aki szemfüles volt, az észre vette, hogy nem csak kétféle jégkrém van a képeim! Készítettem egy csokis változatot is, aminek a receptjét a jégkrémes mini szakácskönyvemben találjátok, amit pdf formátumba, a lenti képre kattintva tölthettek le!

jegkremek-5-hozzavalobol-minikonyv-borato.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr9614025168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása