Nincs is jobb, mint a nyári nagy melegben egy isteni jégkrém. Emlékszem nekem gyerekkoromban a Calippo volt a kedvencem (nem is tudom, hogy lehet-e még egyáltalán kapni?). Azt szerettem benne, hogy gyümölcsös, édes, és valójában egy tömbbé fagyasztott jégkása volt.
Szerettem volna, ha a gyerekeim is megkóstolják mi volt az én kedvencem, de ahelyett, hogy bolti cukrosat vennék nekik, inkább elkészítettem a saját, házi, hozzáadott cukortól mentes, valódi gyümölcsös változatomat! Tej helyett pedig szűrt, magnéziumban gazdag vizet használok, hogy mind a fűszerek aromája, mind a gyümölcsök zamata kiteljesedhessen!
Málnás-sárgabarackos jégkrém
Elkészítési idő: 5 perc + min 1,5 óra mélyhűtés
Hozzávalók (6 db 40 ml-es jégkrémhez):
- 10 dkg málna
- 2 nagyobb sárgabarack
- 1 banán
- 1/2 kávéskanál vanília őrlemény
- 3-4 evőkanál BWT magnéziumban gazdag szűrt víz
Szükséges eszközök:
- turmix
- kés
- jégkrém készítő formák
Elkészítés:
1. Mossuk meg a málnát és a sárgabarackot. A málnát tegyük turmixgépbe. A barackot és a banánt szeletlejük fel, és mehetnek ők is a turmixba.
2. Adjuk hozzá a vaníliát és a szűrt vizet is, és keverjük össze jó alaposan. Sűrűnek, de önthetőnek kell lennie. Ha nem akarna folyni, akkor adjunk még hozzá 1-2 kanál vizet.
3. Öntsük a keveréket a jégkrém formákba, és legalább 1,5 órára tegyük a mélyhűtőbe.
Tipp: Mielőtt beletesszük a pálcákat, ütögessük a formákat az asztalhoz, hogy eltűnjenek a felesleges levegő buborékok.
Áfonyás-kekszes jégkrém
Elkészítési idő: 5 perc + min 1,5 óra mélyhűtés
Hozzávalók (6 db 40 ml-es jégkrémhez):
- 15 dkg áfonya
- 1 banán
- 2 zabkeksz (a legfinomabb házi készítésűvel)
- 1/2 kávéskanál vanília őrlemény
- 5-6 evőkanál BWT magnéziumban gazdag szűrt víz
Szükséges eszközök:
- turmix
- kés
- jégkrém készítő formák (én ilyet használok)
- uzsonnás zacskó
- sodrófa
Elkészítés:
1. Mossuk meg az áfonyát, szeleteljük fel a banánt és tegyük őket a turmixgépbe. Adjuk hozzá a vaníliát és 4 evőkanál szűrt vizet. Keverjük össze jó alaposan. Sűrűnek, de önthetőnek kell lennie. Ha nem akarna folyni, akkor adjunk még hozzá 1-2 kanál vizet.
2. Tegyük a zabkekszet az uzsonnás zacskóba, és a sodrófával törjük össze jó alaposan. Adjunk hozzá egy evőkanál vizet és rázzuk össze. Ezután osszuk el a vizes kekszmorzsalékot a formákba.
(Azért kell vizet adni a zabkekszhez, mert ez fogja össze, így nem fog lemorzsolódni, mikor kivesszük a formából.)
3. Osszuk el a gyümölcsös keveréket is a formákba, tegyük bele a pálcát, és legalább 1,5 órára tegyük a mélyhűtőbe.
Aki szemfüles volt, az észre vette, hogy nem csak kétféle jégkrém van a képeim! Készítettem egy csokis változatot is, aminek a receptjét a jégkrémes mini szakácskönyvemben találjátok, amit pdf formátumba, a lenti képre kattintva tölthettek le!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.