5 hozzávaló - Szabó Jucus

Ki mondta, hogy a hús krumplival unalmas? Szólj hozzá!

Ki mondta, hogy a hús krumplival unalmas?

By: szabojucus 2014. április 01.

Krumplis-petrezselymes burger salátával 5 hozzávalóból

Sokat hallottam már, hogy a hús krumpli unalmas kombináció. Pedig nem kellene, hogy az legyen. Ha kicsit megvariáljuk, és nem a krumpli lesz a köret, hanem az belekerül a húsba. Sok-sok friss petrezselyemmel és salátával. Szerintem így minden, csak nem unalmas!

Krumplis-petrezselymes burger salátával

Elkészítés idő: 30 perc

Hozzávalók (8 burgerhez):
- 35 dkg darált sertéshús
- 30 dkg krumpli
- 1 nagy csokor friss petrezselyem 
- 1 csomag jégsaláta
- olívaolaj

Szükséges eszközök:
- vágódeszka 
- kés
- nagy keverőtál
- nagylyukú reszelő
- tiszta konyharuha
- serpenyő
- papírtörlő
- nagy tányér

Elkészítés:
1. A petrezselymet mossuk meg, vágjuk fel apróra és tegyük a nagy keverőtálba.

2. A krumplit hámozzuk meg, reszeljük le a nagylyukú reszelőn. Tegyük egy tiszta konyharuhába és mosogató felett csavarjuk ki belőle a felesleges nedvességet és mehet szintén a keverőtálba.

3. Öntsük a darált húst is a tálba, sózzuk meg és keverjük össze jó alaposan. Osszuk 8 felé a keveréket és formázzunk belőlük körül-belül 1 cm vastag pogácsákat.

4. Egy serpenyőt tegyünk fel szárazon a tűzre, és hagyjuk jól átmelegedni. Öntsünk kevés olajat a serpenyőbe, tegyük bele a burgereket és közepes lángon süssük minkét oldalát 10-10 percig. Az egyik burgert fel kel áldozni, és félbe kell vágni, hogy megnézzük jól át sült-e, mielőtt az összeset kivennénk egy papírtörlővel letakart tányérra.

5. Frissen együk, köretnek csak a jégsalátát locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr405889028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.