5 hozzávaló - Szabó Jucus

Az 5. hozzávaló: tészta 2 komment

Az 5. hozzávaló: tészta

By: szabojucus 2014. április 11.

5-hozzavalo-paradicsom-bazsalikom-pancett-parmezan-spagetti_cover.jpg

A Facebook-on megszavaztátok, így az 5. hozzávaló a tészta lett. Aki lemaradt volna, a másik négy: paradicsom, bazsalikom, parmezán, pancetta. Azok se búsuljanak, akik másra szavaztak, mert hamarosan jön második, harmadik, sokadik helyezett 5. elem is!

Azért lehet lesz pár nap szünet az egyes receptek között, nehogy itthon megunjuk a 4 alap hozzávalót! 

Paradicsomos, bazsalikomos, pancettás, parmezános spagetti

Elkészítés idő: 15 perc

Hozzávalók (2 fő részére):
- 25 dkg koktélparadicsom
- 1 csokor bazsalikom
- 10 dkg pancetta vagy bacon
- 5 dkg parmezán
- 20 dkg spagetti tészta

Szükséges eszközök:
- fazék 
- szűrő
- vágódeszka
- egy kés
- serpenyő
- kislyukú sajtreszelő

Elkészítés:
1. Tegyünk fel egy fazékban sós vizet forrni a tésztának.

2. A pancettát vágjuk vékony csíkokra, és egy serpenyőbe kezdjük el pirítani.

3. A parmezánt reszeljük le, a harmadát tegyük félre, ezzel fogjuk megszórni a tésztát tálaláskor. A paradicsomokat vágjuk vékony cikkekre. A bazsalikomot aprítsuk fel. 

4. Mikor a víz felforrt tegyük bele a spagettit, és főzzük al dentére. Közben a megpirult pancettára dobjuk rá a paradicsomot, és pár percig pároljuk. Elég lesz neki ennyi idő, mert nem akarjuk, hogy szétfőljön vagy szétessen. Zárjuk el alatta a tüzet és adjuk hozzá a bazsalikomot, a parmezán 2/3-adát és 2-3 evőkanállal a tészta főzővizéből, hogy elég tocsakos legyen.

5. Mikor a tészta megfőtt, keverjük össze a szósszal és parmezánnal megszórva frissen tálaljuk.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr506013514

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Michelin-csillagos tésztanyújtás 2014.04.12. 10:22:39

Sikerült hazatérni az olasz túráról, a cél ezúttal Emilia-Romagna tartomány volt, ami rengeteg világhírű olasz specialitás hazája, a parmezántól a pármai sonkán keresztül a modenai balzsamecetig. Az érkezés utáni következő reggelre téli tájjá alakult a...

Trackback: A legjobb arrabbiata (recept) 2014.04.12. 10:21:52

[update a maradék magyaros újrhasznosításáról legalul]Gyakran használom életmentésre az egyik kedvenc húsmentes ételemet, a híres mérges, azaz arrabbiata tésztát. Leginkább pennével autentikus, de én jobban szeretem spagettivel vagy, ahogy ebben az ese...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paraphone 2014.04.12. 13:27:17

Azt a fantáziadús rohadt életet, gratula nemcsak a blogírónak, de a kommentelőknek is, akik megszavazták ötödiknek a tésztát.

szabojucus · http://www.5hozzavalo.hu 2014.04.12. 14:23:45

@Paraphone:
A tésztát mindenki szereti, ezzel nincs mit tenni. De hamarosan jön a többi verzió is, burgonyával, karfiollal.