Nem is tudom, leírjam-e hogy gluténmentes. Bár egyre több embernek van problémája a gluténnel, még így is sokan inkább divatnak vélik, a mellőzését az étkezésből. Én sajnos személy szerint érintett vagyok, de egyáltalán nem érzem gondnak. Sőt, azóta sokkal több féle alapanyagot használok, és egyre finomabb és finomabb ételeket főzök. Szóval ezt a lepényt, aki akarja elkészítheti sima liszttel is, de szerintem százszor jobb lesz rizsliszttel!
Ja és eredetileg darált disznóhússal akartam, de a pénztárnál derült ki, hogy nem jó a vonalkódja. Mivel a kisfiammal Alberttel voltam, és már nagyon unta a sorban állást, ezért nem vártuk meg, hogy újra mérjék. "Kényszerűségből" csirkével készült. De nem is fogom mással csinálni ezentúl, mert annyival finomabb lett így!
Csirkés cukkini lepény 5 hozzávalóból
Elkészítés idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 1 db csirkemell filé (egész)
- 1 nagyobb vagy 2 közepes cukkini
- 1 csomag újhagyma
- 2 tojás
- 5 ek rizsliszt
Szükséges eszközök:
- vágódeszka
- kés
- nagylyukú reszelő
- keverőtál
- serpenyő
- csipesz (a lepények forgatásához)
- tányér
- papírtörlő
Elkészítés:
1. A csirkemellet mossuk meg, töröljük meg és vágjuk minél apróbbra. Öntsük a keverőtálba.
2. A cukkinit mossuk meg, reszeljük le, és tegyük a keverőtálba.
3. Az újhagymát szintén mossuk meg, vágjuk apróra, és ez is kerüljön bele a keverőtálba.
4. Üssük bele a tojásokat is a tálba, adjuk hozzá rizslisztet, egy kevés sót és dolgozzuk jól össze. Inkább kicsit tocsakos legyen, mint száraz.
5. A serpenyőben kevés olajon, oldalanként 8-8 perc alatt süssük ki a kb. 5 cm átmérőjű, és 1 cm vastag lepényeket. Papírtörlőre kiszedve hagyjuk egy kicsit hűlni, és frissen fogyasszuk!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.