5 hozzávaló - Szabó Jucus

Caprese, szerintem a legfinomabb nyári ebéd Szólj hozzá!

Caprese, szerintem a legfinomabb nyári ebéd

By: szabojucus 2014. június 12.

 caprese-5-hozzavalobol-cover_1.JPG

Egy hét olaszországi nyaralás, és pár nap plusz pihenő utána újra jelentkezem. Még az olasz konyha hatása alatt vagyok, ami az elkövetkező pár bejegyzésemen is érezhető lesz!  De gondolom, ezt nem bánjátok? :)

Íme az első és kihagyhatatlan, 5 hozzávalós, klasszikus olasz étel, a caprese. Szerintem ez az egyik legjobb nyári ebéd, mert könnyű és nagyon gyorsan kész!

Caprese

Elkészítés idő: 5 perc

Hozzávalók (1 személyre):
- 10 dkg mini mozzarella
- 15 dkg koktélparadicsom
- 3 nagy levél bazsalikom
- 1,5 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál balzsamecetkrém

Szükséges eszközök
- kés
- tányér

Elkészítés:

1. A paradicsomokat megmossuk, egyből a tányéron negyedekre vágjuk (ne koszoljunk össze egy vágódeszkát, legalább azt sem kell elmosogatni).

2. A mozzarellákat félbe vágjuk, mehetnek a paradicsomokhoz.

3. A bazsalikomleveleket megmossuk, és kis darabokra tépkedjük.

4. Az egészet meglocsoljuk az olívaolajjal, és a balzsamecetkrémmel.

5. Aki szeretné megsózhatja egy picit, de a nélkül is isteni!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr236297947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.