5 hozzávaló - Szabó Jucus

Sós sárgabarackos süti Szólj hozzá!

Sós sárgabarackos süti

By: szabojucus 2014. június 19.

sos-sargabarackos-cover.jpg 

A sárgabarackról a legtöbbeteknek édes süteményféle jutott eszébe, mikor a Facebook-on megkérdeztem Mi a kedvenc sárgabarackos ételetek?. Pedig a sárgabarack húsokkal, ragukban, vagy salátákban is nagyon finom, de készíthetünk belőle sós süteményt is.

 Ebben a tekercsben az a jó, hogy könnyen elkészíthető, és a VB meccsek közben is könnyen fogyasztható! ;)

Sós sárgabarackos tekercs 5 hozzávalóból

Elkészítés idő: 40 perc

Hozzávalók (20 szelethez):
- 1 csomag leveles tészta
- 40 dkg sárgabarack
- 10 dkg kecskesajt
- 5 dkg dió
- 5 szelet szárított sonka

Szükséges eszközök
- robotgép
- vágódeszka
- kés
- nagykanál
- nagykés
- kancsó forró vízzel
- sütőpapír
- tepsi (30*40 cm)

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 210 °C fokra. 

2. A diót és a kecskesajtot aprítsuk apróra robot géppel. Nem kell krémesre, lent a képek között látjátok, milyen legyen. 

3. A sárgabarackot mossuk meg, magozzuk ki, vágjuk félbe, és szeleteljük fel vékonyan.

4. A leveles tésztát vegyük ki a hűtőből, terítsük ki, és szép sorban tegyük rá a sonka szeleteket. Szórjuk rá diós, sajtos keveréket, majd végül szép sorban helyezzük rá a barackokat. Tekerjük fel jó szorosan a tekercset. Forró vízbe mártott késsel vágjunk kb. 1 cm vastag szeleteket, és a késsel helyezzük a sütőpapírral kibélel tepsibe.

5. Tegyük a meleg sütőbe, és 25 perc alatt pirítsuk ropogósra

ui.: a leveles tésztával gyorsan dolgozzunk, mert hamar meglágyul és a felszelt tekercseket nehéz lesz szépen a tepsibe tenni. Például a fotózásra való várakozás, kifejezetten nem tesz jót a tésztának! :D

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr356386883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.