Ha a "kötelező" reggeli kávém után, a reggeli vidámsággal tölt fel, akkor valahogy az egész nap jól sikerül.
Ez a gyümölcskása nálam mindig eléri a kívánt eredményt. Igazi ízbomba, mert kétféle érett gyümölccsel készül, fahéjjal fűszerezve, egy kis sós, pörkölt kesudióval pikánssá téve. A puffasztott amaránt ropogóssága már csak hab a tortán.
Ja, és laktóz-, és gluténmentes, de leginkább nagyon finom!
Ropogós gyümölcskása
Elkészítési idő: 5 perc
Hozzávalók (1 személyre):
- 1 érett nektarin
- 1 érett ringló
- 1,5 dkg sós, pörkölt kesudió
- 1 evőkanál puffasztott amaránt
- 1 késhegynyi örült fahéj
Szükséges eszközök:
- kés
- keverőedény
- botmixer
- müzlis tál
Elkészítés:
A nektarinból és a ringlóból pár vékony szeletet tegyünk félre díszítésnek, a többi mehet a keverőedénybe. Tegyük bele a fahéjat és a kesudiót is, amiről ha kicsit sok a só rajta, akkor kézzel dörzsöljük le. Botmixerrel keverjük jól össze. Öntsük a müzlis tálba, keverjük bele az amaránt 3/4-ét. A tetejét díszítsük, a gyümölcsszeletekkel és a maradék amaránttal.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.