5 hozzávaló - Szabó Jucus

Ropogós gyümölcskása Szólj hozzá!

Ropogós gyümölcskása

By: szabojucus 2014. szeptember 09.

 Vidám reggelekhez, ropogós gyünölcskása 5 hozzávalóból

Ha a "kötelező" reggeli kávém után, a reggeli vidámsággal tölt fel, akkor valahogy az egész nap jól sikerül. 

Ez a gyümölcskása nálam mindig eléri a kívánt eredményt. Igazi ízbomba, mert kétféle érett gyümölccsel készül, fahéjjal fűszerezve, egy kis sós, pörkölt kesudióval pikánssá téve. A puffasztott amaránt ropogóssága már csak hab a tortán.
Ja, és laktóz-, és gluténmentes, de leginkább nagyon finom!

Ropogós gyümölcskása

Elkészítési idő: 5 perc

Hozzávalók (1 személyre):
- 1 érett nektarin
- 1 érett ringló
- 1,5 dkg sós, pörkölt kesudió
- 1 evőkanál puffasztott amaránt
- 1 késhegynyi örült fahéj

Szükséges eszközök:
- kés
- keverőedény
- botmixer
- müzlis tál

Elkészítés:
A nektarinból és a ringlóból pár vékony szeletet tegyünk félre díszítésnek, a többi mehet a keverőedénybe. Tegyük bele a fahéjat és a kesudiót is, amiről ha kicsit sok a só rajta, akkor kézzel dörzsöljük le. Botmixerrel keverjük jól össze. Öntsük a müzlis tálba, keverjük bele az amaránt 3/4-ét. A tetejét díszítsük, a gyümölcsszeletekkel és a maradék amaránttal.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr466683203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.