5 hozzávaló - Szabó Jucus

5 hozzávaló 2 fogás Szólj hozzá!

5 hozzávaló 2 fogás

By: szabojucus 2014. szeptember 26.

5-hozzavalo-2-fogas_cover.jpg

Ha nem vagytok olyan gyakorlottak a konyhában, akkor is érdemes kipróbálni, hogy 5 hozzávalóból, hogyan lehet 2 különböző fogást készíteni. Bár az ízvilág hasonló, de a rakottasnál (1. fogás) sokkal egységesebb az ízek, míg a ragunál (2. fogás) jobban érződik a zöldségek íze.

Nektek melyik ízlett jobban? Én a rakottasra szavazok! :)

Zöldséges, snidlinges rakottas, az 1. fogás

Elkészítés idő: 30 perc

Hozzávalók (2 személyre):
- 1 közepes cukkini
- 1 közepes édesburgonya
- 1 db csirkemell filé
- 1/2 csokor snidling
- 1,5 dl tejföl

Szükséges eszközök:
- zöldséghámozó
- vágódeszka 
- kés
- kanál
- jénai tál a sütéshez

Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra.

2. A édesburgonyát hámozzuk meg, és mossuk meg a cukkinivel együtt. A zöldséghámozó segítségével vágjuk vékony szeletekre mindkettőt. Ha a zöldséget a vágódeszkára fektetjük, és az egyik végét megfogjuk és úgy húzzuk végig rajta a zöldséghámozót, akkor szép egyforma szeleteket kapunk.

3. A csirkét vágjuk hosszában olyan vékony szeletekre, ahogy csak tudjuk, sózzuk meg. A snidlinget aprítsuk fel és keverjük össze a tejföllel.

4.  A jénai alját nagyon vékonyan kenjük meg egy kis olajjal, majd fektessük hosszába szép sorba a zöldségeket és a csirkét (lásd a galériában). Minden sort zárjunk le egy kis snidlinges tejföllel, a maradékot pedig kenjük a tetejére. 

5. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük szép ropogósra. 

Zöldséges, snidlinges csirkeragu, a 2. fogás

Elkészítés idő: 30 perc

Hozzávalók (2 személyre):
- 1 közepes cukkini
- 1 közepes édesburgonya
1 db csirkemell filé
- 1/2 csokor snidling
1,5 dl tejföl

Szükséges eszközök:
- vágódeszka 
- kés
- serpenyő
- fakanál

Elkészítés:
1. Az édesburgonyát hámozzuk meg, és mossuk meg a cukkinivel együtt. Vágjuk őket 1x1 cm-es kockákra, és tegyük félre.

2. A csirkét szintén vágjuk 1x1 cm-es kockákra. A snidlinget aprítsuk fel. A csirkét sózzuk meg, és keverjük össze a snidlinggel és a tejföllel.

3. A serpenyőt melegítsük elő közepes lángon, addig míg a kezünket főlé téve érezni nem kezdjük a meleget. Ekkor öntsünk kevés olajat bele, és mehet rá a csirke is.

4. Az első körül-belül 5 perceben magas lángon, fakanállal keverve pirítsuk a csirkét fehéredésig. Majd fedjük le és közepes lángon pároljuk 10 percig. 

5. Adjuk a raguhoz a cukkinit és az édesburgonyát, fedjük le, és kis lángon további 10-15 percig fedő alatt pároljuk, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

Nektek melyik verzió ízlett jobban?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr66733491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.