5 hozzávaló - Szabó Jucus

Borongós időűző, hideg-meleg saláta Szólj hozzá!

Borongós időűző, hideg-meleg saláta

By: szabojucus 2014. október 17.

hideg-meleg-oszi-salata_cover.jpg

Borongós időben, jól esik este otthon bevackolni a pléd alá, egy tányér finomsággal. De az ember lányának, jó ha ilyenkor is figyel egy kicsit a vonalaira, és nem egy nehéz babgulyással bújik ágyba. :) 
Ezt a salátát én azért szeretem, mert hideg is, meleg is, krémes is, ropogós is és a kecskesajttól egy igazi ízbomba! Szóval érdemes akár már ma este kipróbálni! 

Hideg-meleg őszi saláta

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók (2 személyre):
- 25 dkg burgonya (kb. 2 közepes)
- 25 dkg golden alma (kb. 2 kisebb)
- 10 dkg zöldfűszeres lágy kecskesajt
   (én ezt a Garabonciás kecskesajtot használtam, Sparokban is kapható)
- 5 dkg póréhagyma
- 1 evőkanál majonéz

Szükséges eszközök:
- vágódeszka
- kés
- lábas
- szűrő
- keverőedény

Elkészítés:
1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, 1x1 cm-es kockákra vágjuk, és enyhén sós vízben 10 perc alatt puhára főzzük.

2. Az almákat és a póréhagymát is megmossuk. Az almát szintén 1x1 cm-es kockákra vágjuk, a póréhagymát pedig hosszában negyedeljük, majd felszeleteljük. Mehetnek a keverőtálba.

3. A kecskesajtot, bár nagyon lágy, de megpróbáljuk szintén 1x1 cm-es kockákra vágni, vagy ahogy sikerül! Szintén mehet a keverőtálba.

4. Amikor a burgonya megfőtt, leszűrjük, még melegen a keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a majonézt, és jól összekeverjük. Azonnal tálaljuk.

Ha szereted a salátákat, akkor ez is ízleni fog: Saláta a bársonyos bőrért

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr556797095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.