5 hozzávaló - Szabó Jucus

Blogkóstoló: Füstölt sajtos cukkinigolyó Szólj hozzá!

Blogkóstoló: Füstölt sajtos cukkinigolyó

By: szabojucus 2014. november 07.

blogkostolo_fustoltsajtos-cukkinigolyo.jpg

Mindig szívesen böngészem, más gasztrobloggerek oldalait, mert inspirál, és sokszor lehet egy-egy újabb trükköt ellesni a másiktól. Egy ilyen alkalom során találtam rá Fűszermánia Gabi Blogkóstoló felhívására, melynek során egy másik nekem sorsolt blog ételei közül meg is kellett főznöm egyet. Én Keva blog receptjei között böngésztem, és a sok jó recept közül a választásom végül a Füstölt sajtos cukkinigolyó-ra esett. Íme a recept, ami most nem 5 hozzávalóból áll, de mindenképpen érdemes megkóstolni!

Füstölt sajtos cukkinigolyó

Hozzávalók:
1 közepes cukkini (reszelve mérve kb. 35-40 dkg)
1 kk só
1 nagy csipet bors
1 gerezd fokhagyma
1 tojás
5 dkg dkg reszelt füstölt sajt + 1 teáskanál reszelt parmezán
3-4 ek zsemlemorzsa
3 evőkanál olaj a sütéshez

Elkészítés:
1. A cukkinit megmossuk és héjastól lereszeljük. Meghintjük sóval, összekeverjük és hagyjuk állni kb. 20 percet.

2. A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot, a borsot, az apróra reszelt fokhagymát és 1 evőkanál zsemlemorzsát, hogy jól összeálljon.

3. Alaposan összedolgozzuk. Golyókat formázunk nedves kézzel, majd zsemlemorzsába hempergetjük

4. Olajat forrósítunk. Ha már jó forró, óvatosan beleengedjük a golyókat és közepes lángon világos barnára pirítjuk.

5. Konyhai papírtörlőre szedjük.

Sárika (Keva Blog szerzője) javaslatára, paradicsomsalátával ettük, és isteni volt!

 fustoltsajtos-cukkinigolyo_2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr516873335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.