5 hozzávaló - Szabó Jucus

Karácsonyi csokoládékrém Szólj hozzá!

Karácsonyi csokoládékrém

By: szabojucus 2014. november 29.

karacsonyi-narancsos-csokoladekrem-5-hozzavalobol.jpg

Hétfőn december, lassan itt a Karácsony! Szóval ha pánikolós, utolsó pillanatban kapkodósok vagytok, akkor megkönnyíthetitek a dolgotokat, hogy legalább már a desszertet tudjátok. Íme az én egyik kedvenc karácsonyi édességem. Csokoládés, narancsos, vaníliás és tejszínesen krémes. 

Narancsos csokoládékrém

Elkészítési idő: 20 perc + hűtés

Hozzávalók (4 személyre):
- 6 dl tejszín
- 16 dkg 70%-os csokoládé
- 2 evőkanál porcukor
- 1 rúd vanília
- 2 narancs

Szükséges eszközök:
- kislyukú reszelő
- lábas
- vágódeszka
- kés
- citromfacsaró
- habverő
- keverőtál

Elkészítés:
A narancsokat alaposan megmossuk, és lereszeljük a héjukat, egy teáskanálnyit félreteszünk a díszítéshez.

A tejszínből kétharmadát felforraljuk, hozzáadjuk a rúdból kikapart vaníliát, az apróra tört csokoládét és a narancs héját. Majd simára keverjük, ha a csokoládé nehezebben olvadna el, akkor alacsony lángon keverjük tovább. Amikor szép egyszínű a krém, levesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk és óvatosan belekeverjük narancs levét.Poharakba töltjük és lehűtjük.

A maradék tejszínt habbá verjük, tálaláskor a krémre tesszük, tetejét megszórjuk a félretett narancshéjjal.

 

A recept megjelent a Marionnaud magazin karácsonyi számában!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr976941879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.