5 hozzávaló - Szabó Jucus

Vöröslencse krémleves gránátalmával Szólj hozzá!

Vöröslencse krémleves gránátalmával

By: szabojucus 2015. január 26.

voroslencsekremleves-granatalmaval-5-hozzavalobol_cover3.JPG

Egy újabb szívet-lelket melengető, glutén- és laktózmentes leves. Ezúttal vöröslencséből, kókusztejjel és gránátalmával. Nekem ez az egyik kedvencem, és nehezen tudom abbahagyni, mert krémes, édes, sós és a friss koriandertől mennyeien finom! 

Vöröslencse krémleves gránátalmával

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók (4 személyre):
- 25 dkg vöröslencse
- 6 dl kókusztej
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor koriander
- 1 gránátalma

Szükséges eszközök:
- zöldségmosó vagy szűrő
- lábas
- fokhagymanyomó
- fakanál
- vágódeszka
- kés
- botmixer

Elkészítés:
1. A  vöröslencsét megmossuk, a kókusztejjel feltesszük főni. Benyomjuk a fokhagymát, egy kis sót adunk hozzá és 10-12 perc alatt puhára főzzük. 

2. Közben apróra vágjuk a koriandert és megpucoljuk a gránátalmát.

3. Mikor a lencse megpuhult, egy botmixerrel pépesítjük. Ha túl sűrűnek találjuk, akkor még egy kis vizet adhatunk hozzá, hogy elérjük a szép krémes állagot. 

4. Kis csészékben tálaljuk a korianderrel és a gránátalmával megszórva. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr197094957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.