5 hozzávaló - Szabó Jucus

Rukkolás-fokhagymás-chilis spagetti Szólj hozzá!

Rukkolás-fokhagymás-chilis spagetti

By: szabojucus 2015. február 20.

spagetti-alla-rucola_cover.jpg

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én már nagyon várom a tavaszi zöld ízeket. Addig is míg a friss ropogós zöldségek megérkeznek a standokra, az egyik kedvenc spagettimmel szoktam kényeztetni zöldre éhező ízlelőbimbóimat.

Ezt a receptet azért is imádom, mert tényleg 10 perc alatt elkészül. Az íze friss és mennyeien chilis, fokhagymás. 

Rukkolás-fokhagymás-chilis spagetti

Elkészítés idő: 10 perc

Hozzávalók (2 fő részére):
- 20 dkg spagetti
- 10 dkg rukkola
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 chili paprika
- 2 evőkanál olívaolaj

Szükséges eszközök:
- zöldségmosó
- konyharuha
- fazék
- vágódeszka
- kés
- serpenyő
- fakanál

Elkészítés:
1. Tegyünk fel egy fazékban sós vizet forrni a tésztának.

2.  A rukkolát mossuk meg, és egy tiszta konyharuhára terítsük ki száradni.

3. A fokhagymát pucoljuk meg, és vágjuk vékony szeletekre. A chilit mossuk meg, és ki hogy bírja az erőset, úgy szeleteljen belőle. Én a végéből szoktam egy kávéskanálnyit felaprítani.

4. Mikor a víz felforrt tegyük bele a spagettit. Közben a serpenyőbe hevítsük fel az olívaolajat, tegyük bele a fokhagymát és a chilit és pár perc alatt pirítsuk meg őket, majd vegyük le a tűzről.

5. Mikor a tészta megfőtt, tegyük át a serpenyőbe, egy kevés (kb. 1 evőkanál) főzővízzel együtt, és forgassuk meg a fokhagymás-chilis olajban. Picit sózzuk meg, keverjük hozzá a rukkolát is és már tálalhatjuk is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr737192005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.