5 hozzávaló - Szabó Jucus

Krémes paradicsomleves Szólj hozzá!

Krémes paradicsomleves

By: szabojucus 2015. március 03.

Krémes paradicsomleves 5 hozzávalóból

Ki szereti a paradicsomlevest? Betűtésztával vagy anélkül? Íme egy krémes, bazsalikomos, laktató és nagyon finom változat! 

Krémes paradicsomleves

Elkészítés idő: 20 perc

Hozzávalók (4 fő részére):
- 25 dkg koktél paradicsom
- 50 dkg (1 doboz) passzírozott paradicsom 
- 10 dkg krémsajt (Philadelphia a legjobb hozzá)
- 3 gerezd fokhagyma
- 15 levél friss bazsalikom

Szükséges eszközök:
- 2 fazék 
- fokhagymanyomó
- fakanál
- kés
- vágódeszka
- szűrő

Elkészítés:
1. Tegyünk fel egy fazékban vizet forralni. Megmossuk a paradicsomokat, mindegyik tetejére egy x-et vágunk, és amikor a víz felforrt, dobjuk bele pár percre. Amint a héja kezd elválni, kivesszük, és hűlni hagyjuk.

2. Egy másik fazékban kevés olívaolajat forrósítsunk fel, nyomjuk bele a fokhagymát, és egy kicsit futtassuk meg benne, hogy még intenzívebb legyen az íze. Öntsük hozzá a passzírozott paradicsom, sózzuk meg, és 5 perc alatt rottyantsuk össze. 

3. Közben húzzuk le a paradicsomok héját, vágjuk apró kockákra. A bazsalikomot mossuk meg, és vágjuk apróra.

4. Öntsük a leveshez a krémsajtot, jó alaposan keverjük össze, vegyük le a tűzről.

5. Tálaláskor szórjuk meg a bazsalikommal és a paradicsommal.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr777192389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.