5 hozzávaló - Szabó Jucus

Könnyű salátavacsorák: Kapros-zöldséges rizssaláta Szólj hozzá!

Könnyű salátavacsorák: Kapros-zöldséges rizssaláta

By: szabojucus 2015. április 27.

konnyu-salatavacsorak-kapros-zoldseges-rizssalata_cover.jpg

Most hogy itt a jó idő, és lekerülnek a vastag göncök, érdemes lesz odafigyelni, hogy mit vacsorázunk. Pár könnyű salátavacsora receptet hozok Nektek a következő napokban, amik nemcsak finomak és gyorsan elkészíthetőek, de még kímélőek is! Íme az első, az egyik kedvencem, sok friss kaporral!

Kapros-zöldséges rizssaláta

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók (4 személyre):
- 25 dkg rizs
- 1 kígyóuborka (25 dkg)
- 1 nagyobb piros kaliforniai paprika (15 dkg)
- 1 kisebb szál póréhagyma (15 dkg)
- 1 csokor friss kapor

Szükség eszközök:
- lábas
- fakanál
- vágódeszka
- kés

Elkészítés:
1. Egy lábasban forrósítsunk fel egy evőkanál olaj, öntsük bele a rizst, pirítsuk folyamatos keverés mellett fehéredésig. Öntsük fel 2,5-szeres mennyiségű vízzel. Fedjük le, és közepesen lángon főzzük, amíg megpuhul, kb. 20 percig. Időnként keverjük meg, és ha szükséges pótoljuk a vizet.

2. Közben mossuk meg a zöldségeket. A kígyóuborkát és a kaliforniai paprikát vágjuk 0,5*0,5 cm-es kockákra, a póréhagymát vágjuk hosszában 4 felé, majd szeleteljük fel. A kaprot aprítsuk fel.

3. Mikor a rizs elkészült, keverjük hozzá a zöldségeket, sózzuk meg, és már tálalhatjuk is.

  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr557383054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.