5 hozzávaló

Szabó Jucus az 5 hozzávaló bloggere

Szabó Jucus az 5 hozzávaló bloggere

By: szabojucus 2015. május 03.

 

Szabó Jucus az 5 hozzávaló gasztro bloggereMár gyerekkoromban is főztem. Van egy képem a bölcsödéből, ahol fejkendőben büszkén kavargatok valami egy műanyag edényben! A szüleim mindig hagyták, hogy a konyhában segítsünk tesómmal, s bár az volt az egyik legkisebb helység a házunkban, mindig ott „nyomorgtunk”, ottvéltünk családi életet.

Végül vendéglátóipari főiskolára mentem, aminek minden percét imádtam! Főleg a tankonyhát, amibe mikor először beléptem és megláttam a tiszta fémből készült pultot, úgy éreztem hazaértem.

Az élet mégis másfelé sodort (egyszer talán arról is mesélek miért), marketing majd online marketing területen kezdtem el dolgozni. De a gasztronómia mindig vissza-vissza kúszott az életembe. Ha máshogy nem gasztroregények formájában.

Mikor Stahl Judit könyvtárából a Ház a Tatin utcán olvastam, lázasan kutatni keztem még több információért a főhősről, aki Franciaországba költözött családostul és ott főzőiskolát nyitott. Addig-addig böngésztem míg rátaláltam egy 1 napos Párizsi workshopjára, így nem volt kérdés, hogy azon a nyáron hová megyünk nyaralni. 2007-ben első magyarként részt vettem Susan Loomis tanfolyamán 6 amerikai hölgy társáságában. Imádtam! Ezt akartam csinálni!

Haza jöttünk a nyaralásból és visszazökkentem az online marketing világába. De egyre nyitottabb szemmel jártam, és kerestem a lehetőségeket és önmagamat a gasztro világban. Jártam főzőiskolákba, két félévet a GasztoWerk-re, olvastam rendületlenül a regényeket, és esténként kikapcsolódának, ha nem főztem főzőműsorokat néztem.

Fiam születés után el kellett döntenem, hogy visszamegyek-e 8 órába dolgozni, vagy fejest ugrok és megvalósítom az álmaimat.  Így alakult 2014 márciusában a MOM parkban egy kávézóból ülve lenyomtam azt a bizonyos enter gombot, ami elindította az "5 hozzávaló" blogot. 

De miért is lett 5 hozzávaló? Mert én így főzök. Kevés de jól átgondolt alapanyagot használok. Keresem a KREATÍV és egyszerű megoldásokat, hogy ne kelljen sok időt a konyhában tölteni, de mégis valami finomság kerüljön az asztalra. Szeretném neketek megmutatni, hogy ne csak az evés, a főzés is lehet ÉLMÉNY. 5 hozzávalóból ez lehetséges!

Az elmúlt évek során szakácskönyveimmel, 5 hozzávalós receptejeimmel, workshopokkal segítetlek benneteket, s ez a jövőben sem lesz máshogy! Ha bármi kérdésetek felmerül keressetek nyugodtan az alábbi elérhetőségeimen! »

Szabó Jucus 
az 5 hozzávaló gasztroblogger, megálmodója

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr955850514