5 hozzávaló

Kosarad:
Szabó Jucus az 5 hozzávaló bloggere

Szabó Jucus az 5 hozzávaló bloggere

By: szabojucus 2015. május 03.

 

Szabó Jucus az 5 hozzávaló gasztro bloggereMár gyerekkoromban is főztem. Van egy képem a bölcsődéből, ahol fejkendőben büszkén kavargatok valamit egy műanyag edényben! A szüleim mindig hagyták, hogy a konyhában segítsünk a tesómmal, s bár az volt az egyik legkisebb helyiség a házunkban, mindig ott „nyomorogtunk”, ott éltünk családi életet.

Végül vendéglátóipari főiskolára mentem, aminek minden percét imádtam! Főleg a tankonyhát, amelybe mikor először beléptem és megláttam a tiszta fémből készült pultot, úgy éreztem hazaértem.

Az élet aztán mégis másfelé sodort (egyszer talán arról is mesélek miért), marketing ,majd online marketing területen kezdtem el dolgozni. De a gasztronómia mindig vissza-vissza kúszott az életembe. Ha máshogy nem, gasztroregények formájában.

Mikor Stahl Judit könyvtárából a Ház a Tatin utcán olvastam, lázasan kutatni kezdtem még több információért a főhősről, aki Franciaországba költözött családostul és ott főzőiskolát nyitott. Addig-addig böngésztem, míg rátaláltam egy 1 napos párizsi workshopjára, így nem volt kérdés, hogy azon a nyáron hová megyünk nyaralni. 2007-ben első magyarként részt vettem Susan Loomis tanfolyamán, 6 amerikai hölgy társaságában. Imádtam! Ezt akartam csinálni!

Hazajöttünk a nyaralásból és visszazökkentem az online marketing világába. De egyre nyitottabb szemmel jártam, kerestem a lehetőségeket és önmagamat a gasztronómia világában. Jártam főzőiskolákba, két félévet a GasztoWerk-re, rendületlenül olvastam a regényeket, és esténként kikapcsolódásnak ha nem főztem, főzőműsorokat néztem.

A fiam születése után el kellett döntenem, hogy visszamegyek-e 8 órában dolgozni, vagy fejest ugrok és megvalósítom az álmaimat. Így alakult, hogy 2014 márciusában a MOM Parkban egyik kávézójában ülve lenyomtam azt a bizonyos enter gombot, amely elindította az "5 hozzávaló" blogot.

De miért is lett 5 hozzávaló? Mert én így főzök. Kevés, de jól átgondolt alapanyagot használok. Keresem a KREATÍV és egyszerű megoldásokat, hogy ne kelljen sok időt a konyhában tölteni, de mégis valami finomság kerüljön az asztalra. Szeretném nektek megmutatni, hogy nem csak az evés, a főzés is lehet ÉLMÉNY. 5 hozzávalóból ez lehetséges!

Évek óta a szakácskönyveimmel, 5 hozzávalós receptjeimmel és workshopokkal segítelek benneteket, s ez a jövőben sem lesz másképp! Felmerülô kérdéseitekkel keressetek bátran az alábbi elérhetőségeimen! »

Szabó Jucus 
az 5 hozzávaló megálmodója és gasztrobloggere

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr935850514
süti beállítások módosítása