5 hozzávaló - Szabó Jucus

Frissítő nyári saláta mentával Szólj hozzá!

Frissítő nyári saláta mentával

By: szabojucus 2015. július 20.

frissito-nyari-salata_5_hozzavalobol.jpg

Sokkal izgalmasabbá tehető egy saláta, ha a zöldségeket különböző formában, kockára vágva vagy vékonyra szeletelve tesszük bele. Szerintem még az íze is más, de látványra sem utolsó. 

A menta és a citrom nyáron limonádéban tökéletes frissítő. Egy kis uborkával és nyers sárga cukkinivel könnyű nyári salátát varázsolható belőle. 

Cukkinis, uborkás árpasaláta mentával

Elkészítési idő: 35 perc

Hozzávalók (4 személyre):
- 20 dkg árpa
- 1 kígyóuborka
- 1 közepes cukkini, sárga
- 1/ citrom
- 1 csokor friss menta

Szükség eszközök:
- lábas
- fakanál
- szűrő
- vágódeszka
- kés
- zöldséghámozó
- keverőtál

Elkészítés:
1.
Az árpát mossuk meg, tegyük fel főni enyhén sós vízben fedővel. 25-30 percre lesz szükség, hogy elkészüljön.

2. Közben a cukkinit és az uborkát mossuk meg. Vágjuk őket ketté, az uborkának kaparjuk ki a magját. Az egyik felüket vágjuk 1x1 cm-es kockákra, a másik felüket zöldséghámozóval vágjuk vékony szeletekre. 

3. A mentát mossuk meg és aprítsuk fel.

4. Mikor az árpa elkészült öntsük egy szűrőbe, öblítsük át hideg vízzel és hagyjuk lecsepegni. Öntsük egy keverő tálba, adjuk hozzá a cukkinit, az uborkát és a mentát, csavarjuk rá a citrom levét és keverjük alaposan össze.

További izgalmas saláta vacsora recepteket találhattok az alábbi linken!

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr887641440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.