5 hozzávaló - Szabó Jucus

Édes reggel(i) - Mézes, finomságos zabkása Szólj hozzá!

Édes reggel(i) - Mézes, finomságos zabkása

By: szabojucus 2016. január 27.

Mézes, diós, alma chipszes zabkása 5 hozzávalóból

Ezeken a hideg téli reggeleken, mikor az ablakon kinézve semmi csábító nincs az utcán, jól esik az édes kényeztetés a tányéron. Egy kis méz még a baciktól is megvéd, a dió energiát ad, a zabkásától pedig én mindig jóllakom. Az alma chips pedig az a kis plusz ropogósság, amitől vidáman indul az oviba menet! :)

Az 5 hozzávalót megtalálod a Facebook-on is, katt ide!

Mézes, diós, alma chipses zabkása

Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók (2 személyre):
- 3 dl zabtej
- 6 evőkanál zabpehely
- 1 marék dió
- 1 marék alma chips
- 2 evőkanál méz

Szükséges eszközök:
- lábas
- fakanál
- evőkanál
- serpenyő

Elkészítés:
1. Öntsük a lábasba a zabtejet, szórjuk bele a zabpelyhet. Időnként megkeverve főzzük, amíg besűrűsödik.

2. Közben a diót kézzel kisebb darabokra törjük egyből a serpenyőbe (így nem kell a vágódeszka mosással bajlódni), és száraz addig pirítjuk, amíg egy kis színt kap és finom illata nem lesz.

3. Mikor a kása elkészült levesszük a tűzről, belekeverünk egy kanál mézet. Kiszedjük két kis tálkába, a tetejére szórjuk a diót, az alma chipszet és rácsurgatjuk a maradék mézet!


Ha szereted a reggeli kásákat, akkor ezeket az 5 hozzávalós finomságokat is ki kell próbálnod: reggeli kásák 5 hozzávalóból.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr178317768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.