5 hozzávaló - Szabó Jucus

Húsvéti saláta kalácskrutonnal Szólj hozzá!

Húsvéti saláta kalácskrutonnal

By: szabojucus 2016. március 25.

gif-husveti-salata-kalacskrutonnal.gif

Nincs is finomabb, mikor a krémes tojássárgája elönti a ropogós kalácskrutont. Mindez egy kis kesernyés salátával, pikáns mustárral és snidlinggel megbolondítva! 

Mert húsvét nem telhet el tojás és kalács nélkül! 

A buggyantott tojás elkészítésétől, pedig ne kell megrémülni, mert egy kis odafigyelésre és a lehető legfrissebb tojásokra van hozzá szükség.  

Saláta buggyantott tojással és kalácskrutonnal

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók (2 adaghoz):
- 2 friss tanyasi tojás
- 3 nagy szelet kalács
- 2 db szívsaláta
- 1/2 csokor snidling
- 1 teáskanál mustár

Szükséges eszközök:
- vágódeszka
- kés
- keverőtál
- két kisebb csésze
- lábas
- szűrőkanál
- kenyérpirító

Elkészítés:
1. A szívsaláta külső leveleit távolítsuk el, majd vágjuk vékony cikkekre, végül ezeket harmadoljuk. A snidlinget mossuk meg, aprítsuk fel. Tegyük őket a keverőtálba, és a mustárral együtt keverjük össze jó alaposan.

2. Egy kalácsot pirítsuk meg, majd kockázzuk fel, és keverjük a salátához.

3. Egy lábasban, amiben mind a két tojás elfér, forraljunk vizet. Mikor felforrt vegyük le gázt, hogy a víz ne lobogjon, hanem csak éppen gyöngyözzön. A tojásokat törjük fel egy-egy kis csészébe, majd öntsük óvatosan, közelről, közvetlenül a vízbe. 3 perc után egy szűrőkanál segítségével emeljük ki.

4. A salátát osszuk ketté, mindegyik tetejére mehet egy-egy buggyantott tojás.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr848524516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.