5 hozzávaló - Szabó Jucus

Vajas tészta friss paradicsommal, egyszerű és finom! Szólj hozzá!

Vajas tészta friss paradicsommal, egyszerű és finom!

By: szabojucus 2016. augusztus 18.

vajas-teszta-friss-paradicsommal_2.JPG

Bár egyszerű, és akár egy gasztro analfabéta is össze tudja dobni, mégis az egyik legfinomabb tészta, a vajas tészta. Én például soha nem szoktam 2 személyesnél nagyobb adagot csinálni, mert tuti, hogy végül én eszem meg mindet!

Csak tészta, vaj, parmezán és só, egy kis extra házi paradicsommal! Mindenképpen napérlelte (saját kertből, erkélyről, szomszéd nénitől, szülők veteményeséből) paradicsomot használjatok, mert attól lesz végleg abbahagyhatatlan! 

A 5 hozzávalót megtalálod a instagramon is itt »

Vajas tészta friss paradicsommal

Elkészítés idő: 10 perc

Hozzávalók (2 fő részére):
- 18 dkg fusilli tészta
- 3 dkg vaj
- 2 dkg parmezán 
- 1 csipet só
- 8 dkg apró szemű paradicsom

vajas-teszta-friss-paradicsommal-az-5-hozzavalo.jpg

Szükséges eszközök:
- fazék 
- szűrő
- merőkanál
- pohár
- fakanál
- kés
- vágódeszka
- tányér

Elkészítés:
1. A tésztafőzéshez tegyük a vizet a tűzhelyre.

2. Míg felforr a paradicsomokat mossuk meg és vágjuk félbe.

3. Tegyük a tésztát a forrásban lévő vízbe, főzzük 1 perccel kevesebb ideig, míg szükséges. Mielőtt leszűrjük egy merőkanálnyi főző vizet tegyünk félre egy pohárba. 

4. Helyezzük vissza a lecsepegtetett forró tésztát a fazékba. Adjuk hozzá a vajat és a parmezánt, és keverjük addig, amíg a vaj el nem olvad. Keverjünk bele egy-két evőkanállal a tészta főzővízből, hogy szaftos maradjon. Sózzuk meg ízlés szerint.

5. Keverjük a félbevágott paradicsomokat a tésztához és azonnal tálaljuk.

vajas-teszta-friss-paradicsommal_1.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr5610426540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.