5 hozzávaló - Szabó Jucus

A tökéletes uzsonna: almás gofri Szólj hozzá!

A tökéletes uzsonna: almás gofri

By: szabojucus 2016. szeptember 01.

almas-gofri-5-hozzavalobol-2.JPG

Az almától édes, a zabliszttől könnyű, a felvert tojástól légies, az egész pedig abbahagyhatatlan.

Szeretem a régi jól bevált édességeket, amiket én is imádtam gyerekkoromban, kicsit újra gondolni. Hogyan lehet cukor, fehér liszt és tej nélkül úgy megcsinálni, hogy mégis finom legyen. A lényeg, hogy édes almát válasszunk, mert más édesítő nem lesz benne.

Szerintem ez egyébként most egész jól sikerült, mert egy sem maradt belőle! :D

almas-gofri-5-hozzavalobol-hozzavalok.jpg

Almás gofri 

Elkészítési idő: 10 perc + a sütés

Hozzávalók (12 darabhoz):
– 10 dkg zabliszt
– 1 dl rizstej
– 2 tojás
– 2 alma
– 3 teáskanál kókuszolaj (szobahőmérsékleten, hogy folyós legyen)

Szükséges eszközök:
– nagy lyukú reszelő
– kettő keverőtál
– habverő
– fakanál
– gofrisütő
– olaj (a kenéshez)
– evőkanál

Elkészítés:
1. Mossuk meg és reszeljük le az almákat.

2. A tojásokat válasszuk ketté, majd a tojásfehérjét verjük habbá. A másik tálba a fakanállal keverjük össze a tojássárgáját, a zabliszttel, a rizstejjel, egy teáskanál kókuszolajjal és a reszelt almával. Majd legvégül óvatosan keverjük bele a felvert tojáshabot is. (Nem szabad túl sokáig keverni vel, mert akkor a hab összeesik, és nem lesz mitől könnyed legyen a gofri tésztája.)

3. A maradék kókuszolajjal kenjük ki a gofrisütőt és süssük szép aranybarnára a gofrit. Én szögletes gofri sütőt használtam, amibe 1,5 evőkanál tésztát tettem, és így 12 darab gofrit sütöttem.

almas-gofri-5-hozzavalobol-3.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr4611668862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.