5 hozzávaló - Szabó Jucus

Kókuszos zabkása fügével Szólj hozzá!

Kókuszos zabkása fügével

By: szabojucus 2016. szeptember 22.

kokuszos-zabkasa-fugevel-2.JPG

Tegnap pakoltam el a nyári papucsaimat, szóval nálam hivatalosan is megkezdődött az ősz. Ha pedig ősz, akkor reggelire egy finom zabkása. Ezeket a gyönyörű fügéket megláttam és nem tudtam ott hagyni. Édesek, lédúsak és tökéletesen indul velük a nap! Próbáljátok ki!

Az 5 hozzávalót megtalálod a Instagramon is!

kokuszos-zabkasa-fugevel--az-5-hozzavalo.jpg

Kókuszos zabkása fügével

Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók (2 személyre):
- 3 dl rizstej
- 6 evőkanál zabpehely
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- 3 friss füge
- 1 evőkanál méz

Szükséges eszközök:
- lábas
- szilikonlapát (én lassan mindenre ezt használok :D) vagy fakanál
- evőkanál
- vágódeszka
- kés

Elkészítés:
1. Öntsük a lábasba a rizstejet, szórjuk bele a zabpelyhet. Időnként megkeverve főzzük, amíg besűrűsödik.

2. Közben a fügét mossuk meg, és vágjuk fel szép vékony szeletekre.

3. Mikor a kása elkészült vegyük le a tűzről, keverjük bele a mézet és a kókuszreszeléket. Szedjük két kis tálkába, a tetején szépen rendezzük el a fügeszeleteket és szórjunk rá díszítésnek egy kis kókuszt is.


Ha szereted a reggeli kásákat, akkor ezeket az 5 hozzávalós finomságokat is ki kell próbálnod: reggeli kásák 5 hozzávalóból.

 

kokuszos-zabkasa-fugevel-1.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr9411734525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.