Egy finom étel elkészítéséhez nem szükséges csupa drága alapanyag beszerzése. Sokszor ha a legegyszerűbb hozzávalókat (burgonya, tojás, hagyma, répa) egy kicsit másképp készítjük el, és adunk hozzá egy extra hozzávalót, ebben az esetben parmezánt, máris egy ínycsiklandó vacsorát kapunk.
Zöldséges tojáslepény
Elkészítés idő: 40 perc
Hozzávaló (4 fő részére):
- 6 tojás
- 2 nagyobb burgonya
- 2 nagyobb répa
- 2 szál újhagyma
- 5 dkg parmezán
Szükséges eszközök:
- egy keverőedény
- vágódeszka
- egy kés
- sajtreszelő
- sütőpapír
- tepsi (25x12 cm-es, 6 cm magas)
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 175°C-ra légkeveréssel.
2. Mossuk meg és pucoljuk meg a zöldségeket. A burgonyát kockázzuk fel félszer-fél cm-es kockákra, az újhagymát karikázzuk, a répát pedig vágjuk ketté hosszában, majd úgy szeleteljük fel.
3. A tojásokat egy ki vételével verjük fel, és reszeljük bele a parmezánt. egy csipet só mehet bele, ha a parmezán nem lenne elég sós.
4. Öntsük a zöldségeket a sütőpapírral kibélelt tepsibe, öntsük rá a felvert tojást. Rázogassuk meg a tepsit, hogy mindenhová jusson a tojásból, majd a tetejére üssük rá a megmaradt tojást.
5. Az előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sül, és a zöldségek is megpuhulnak.
Ha tetszett a bejegyzés, kövess a Facebook-on és Instagram is!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.