5 hozzávaló, hogy Téged is Szabó Jucus mennyei desszertje várjon haza a munkából - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
5 hozzávaló, hogy Téged is Szabó Jucus mennyei desszertje várjon haza a munkából Szólj hozzá!

5 hozzávaló, hogy Téged is Szabó Jucus mennyei desszertje várjon haza a munkából

By: szabojucus 2017. szeptember 06.

Még nem volt vendégposzt eddig az oldalamon, de Győri Ildikó, a LifeGarden alapítójának, írása és képei annyira meghatottak, hogy meg kell osztanom Veletek! Ezekért a sorokért és képekért érdemes dolgozni! Fogadjátok sok szeretettel Ildi írását!


Jucussal nyár elején találkoztunk egy tanulással töltött hétvégén. Mindenki más témát tökéletesített a képzés során, de néhány közös vonás fellelhető volt a csapatban: a kíváncsiság, a kemény, kitartó munka és a vágy, hogy valami jót alkossunk.

Mindig nagy tisztelője voltam az alkotó embereknek, így hazafelé már az autóban velem tartott Jucus 5 Hozzávalós reggelik című könyve is. Nem, nem azért, mert megveszek a főzésért, hanem azért, mert inspiráló példa számomra, ahogy megteremtette, és megosztja velünk az 5 hozzávaló világát. Tetszett, hogy az étel egyszerűen is lehet jó. Valami hasonlóban hiszek pszichológusként, a magam területén: az élet egyszerűen is lehet jó. Csupán 5 hozzávaló, és menni fog.

A könyvet átfutottam egy reggeli kávé mellett, és kitettem a cipős szekrény tetejére, ahol az élet kiváló pillanatainak emlékeit gyűjtjük Olivérrel, a kisfiammal. Jó volt rá nézni, mert mindig emlékeztetett arra a szuper hétvégére és a sok, egymást támogató ötletre, gondolatra, az őszintén kíváncsi emberekre, akikkel ott megismerkedtem.

Teltek a hónapok, és a könyv ott várt ránk a szekrényen. 

Az augusztusi őrült hőségben egy ügyfél találkozóról hazafelé tartva hívtam Olivért, hogy nem sokáig lesz már egyedül. Válasz helyett közölte, hogy ő most éppen desszertet készít, és hazafelé menjek be zabpehelyért, mert felforgatta érte a konyhát, de nem talált sehol.

A hívást még 5 másik követte, távirányításban kitúrta a megfelelő méretű edényt, megtanulta használni a 6 késes darálót, és kiszámolta, hogy hány egész dió teszi ki a szükséges mennyiséget, valamint végigkóstolta nagynéném tavalyi lekvártermésének legjavát.

Mire hazaértem, Jucus könyve a pulton hevert, a szilárd halmazállapotú hozzávalók már össze voltak keverve, a lekvár hozzáadására azért az áldásomat kellett adni. 

A többit a képeken látjátok – hősiesen megálltam, hogy csak fotóztam az élményt, és nem azonnal hívtam Jucust, hanem megvártam, míg a művek elkészülnek, és elfogynak. A finom kicsi ujjak minőségi gombócokat gyúrtak, szigorúan azonos méretben és formában.

Betettük a mélyhűtőbe néhány percre, majd 2-3 napig csipegettük az isteni desszertet. Tettem mindezt könnyekig meghatódva.


Mi az az 5 hozzávaló, amit a gyereknevelés során használj, hogy Téged is ilyen desszerttel fogadjon a 11 éves fiad?

1. Hagyd elöl Szabo Jucus 5 hozzávalós reggelik cimű könyvet.

2. Vond be, kezeld egyenlő partnerként már az első években a konyhai alkotásba, akkor, amikor akar, és abba, amibe kéri! Legyél kíváncsi az ötleteire, ízkombinációira, még akkor is, ha Neked idegenen hangzik.

3. Adj teret neki, hagyd alkotni, várd meg, még akkor is, ha nagyobb káoszt kell eltakarítani utána (Te is így kezdeted valaha, csak ma már nem merik mondani…)!

4. Adj neki időt, várd meg, ne siettesd, ne nyúlj közbe, hogy jaj, erre most nincs idő, majd anya gyorsan megcsinálja!

5. Az elfogyasztott falatok után Öleld meg, és mondd el neki, milyen büszke vagy rá – és meséld el, hogy Ő is büszke lehet magára!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr9612807590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása