Halloween piknik - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Halloween piknik Szólj hozzá!

Halloween piknik

By: szabojucus 2017. október 29.

halloween-piknik_1.jpeg

Most már inkább csak irigykedve nézem ezeket a képeket, mert egy hete még gyönyörű, esőmentes őszi időnk volt. Így Trixivel a Mommy&More bloggerével és a gyerkőceinkkel közösen tudtunk piknikezni egyet. Mi már akkor a Halloweenre készültünk, és ahogy látjátok a hangulattal nem volt gond! :)

De miért is lett ez Halloween piknik? Először is a kosárunkba csupa vidám, és tökös finomság került: tökkel díszített kókuszgolyó, sütötökös gofri és pillecukros forró csoki. De a piknik plédünkön és a ruháinkon is egy-egy részlet erről árulkodott: a töklámpásunk, a narancsárga színek, Albert pólója, a kiscsajok fejdíszei. A styling és a kiegészítők Trixi és az F&F érdeme, az ő oldalán még több képet láthattok a szettjeinkről. A piknik kosár tartalmáról pedig én gondoskodtam. A recepteket lejjebb lapozva meg is találjátok.

S bár már piknikezni nem biztos, hogy el tudtok menni, de egy halloweeni közös készülődés igazán jó móka lehet. Nem mondom, hogy nem igényel türelmet majd Tőletek, de az biztos, hogy nagy élmény a gyerekeknek. Legelőször a sütötököt tegyétek be sülni a sütőbe, míg az elkészül készíthetitek a kókuszgolyót, és a forró csokit és ha marad hely a pocakokban, akkor a sütötökös gofrit is készítsétek el! 

Várom majd, a visszajelzéseket, hogy Nektek melyik recept ízlett a legjobban!

halloween-piknik_sutotokos-gofri-forro-csoki-5hozzavalobol.jpg

Sütőtökös gofri

Elkészítétési idő: 45 perc előkészítés, a sütőtök sütése + 25 perc elkészítés

Hozzávalók (12 darabhoz):
- 1 kisebb sütőtök
- 2 tojás
- 10 dkg zabliszt
- 1 dl rizstej
- 3 teáskanál kókuszzsír

Szükséges eszközök
- vágódeszka
- kés
- tepsi
- sütőpapír
- botturmix
- kettő keverőtál
- habverő
- fakanál
- gofrisütő
- ecset a gorfisütő kenéséhez 

Elkészítés:

1.  Először a sütőtököt készítjük el, mert ehhez 45 percre van szükség. Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra. Mossuk meg, vágjuk félbe a tököt, majd kaparjuk ki a magját, vágjuk 4-5 cm széles darabokra. Béleljük ki a tepsit a sütőpapírral, majd helyezük bele a tököt és 35-40 perc alatt süssük meg. Ezt akár előző nap is elkészíthetjük.

2. Kezdődhet a gofti készítés. Ehhez a kihűlt tökből hámozzunk bele egy edénybe 20 dkg-nyit, és botmixerrel pépesítsük. 

3. A tojásokat válasszuk ketté a két keverőtálba. A tojásfehérjét verjük habbá.

4. A másik tálba adjuk a tojássárgájához a zablisztet, a rizstejet, egy teáskanál szobahőmérsékletű, lágy kókuszzsírt és a sütötök pépet. Keverjük össze fakanállal jó alaposan. Majd a végén óvatosan keverjük bele a felvert tojáshabot is. (Nem szabad túl sokáig keverni, mert akkor a hab összeesik, és nem lesz könnyed, levegős a gofri.)

5. A maradék kókuszzsírral kenjük ki a gofrisütőt. Tegyünk 1,5-1,5 evőkanál tésztát a sütő felületre és süssük szép ropogósra. Ha nem találjuk elég édesnek, akkor tálaláskot porcukorral megszórhatjuk.  

halloween-piknik_4.jpg

Kókuszgolyó

Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók (25 golyóhoz)
- 10 dkg vaj (szobahőmérsékletű, de az is jó ha 10 perccel az elkészítés előtt kivesszük a hűtőből)
- 10 dkg apró szemű zabpehely
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 5 dkg cukor
- 4 dkg kókuszreszelék  

Díszítéshez:
- kókuszreszelék
- mini cukor sütötök díszek (én itt szereztem be)

Szükséges eszközök:
- keverőtál
- mérleg
- vőkanál
- két tányér

Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban az összes hozzávalót. Ha nem akarna összeállni, akkor egy evőkanál vizet tegyünk még hozzá. Formázzunk kis golyókat a masszából. A felét forgassuk meg a díszítésre szánt kólusszal, a maradék tetejére pedig tegyük rá a cukor díszt.

halloween-piknik_sutotokos-pillecukros-forro-csoki-5hozzavalobol.jpg

Pillecukros forró csoki

Elkészítési idő: 10 perc (45 perc)

Hozzávalók (4 bögréhez):
- 5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 3 evőkanál méz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12 dl tej
- 1 zacskó pillecukor 

Szükséges eszközök:
- lábas
- habverő

Elkészítés:
A kakaót, a mézet, a vaníliás cukrot és 2 evőkanál tejet öntsünk egy lábasba, és alacsony hőmérsékleten melegítsük addig, amíg a kakaó és a cukor fel nem oldódik. Ekkor folyamatosan egy habverővel kevergetve adjuk hozzá a maradék tejet. Keverjük addig, amíg forró nem lesz. Majd vegyük le a tűzről, öntsük bögrébe, és a tejeére tegyünk a pillecukorból. 

halloween-piknik_2.jpg

Konyhai eszközök, dekorációk, ruhák: F&F

Fotók: Máth Szilvi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr3513089590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása