5 hozzávaló - Szabó Jucus

Ínycsiklandó zöldséges tojáslepény Szólj hozzá!

Ínycsiklandó zöldséges tojáslepény

By: szabojucus 2018. augusztus 15.

zoldsges-tojaslepeny-5-hozzavalobol_3.JPG

Egy finom étel elkészítéséhez nem szükséges csupa drága alapanyag beszerzése. Sokszor ha a legegyszerűbb hozzávalókat (burgonya, tojás, hagyma, répa) egy kicsit másképp készítjük el, és adunk hozzá egy extra hozzávalót, ebben az esetben parmezánt, máris egy ínycsiklandó vacsorát kapunk.

zoldsges-tojaslepeny-az-5-hozzavalo_1.jpg

Zöldséges tojáslepény

Elkészítés idő: 40 perc

Hozzávaló (4 fő részére):
- 6 tojás
- 2 nagyobb burgonya
- 2 nagyobb répa
- 2 szál újhagyma 
- 5 dkg parmezán

Szükséges eszközök:
- egy keverőedény
- vágódeszka
egy kés
- sajtreszelő
- sütőpapír
- tepsi (25x12 cm-es, 6 cm magas)

Elkészítés:
1.
 A sütőt melegítsük elő 175°C-ra légkeveréssel.

2. Mossuk meg és pucoljuk meg a zöldségeket. A burgonyát kockázzuk fel félszer-fél cm-es kockákra, az újhagymát karikázzuk, a répát pedig vágjuk ketté hosszában, majd úgy szeleteljük fel.

3. A tojásokat egy ki vételével verjük fel, és reszeljük bele a parmezánt. egy csipet só mehet bele, ha a parmezán nem lenne elég sós.  

4. Öntsük a zöldségeket a sütőpapírral kibélelt tepsibe, öntsük rá a felvert tojást. Rázogassuk meg a tepsit, hogy mindenhová jusson a tojásból, majd a tetejére üssük rá a megmaradt tojást.

5. Az előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sül, és a zöldségek is megpuhulnak.

Ha tetszett a bejegyzés, kövess a Facebook-on és Instagram is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr911789341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.