5 hozzávaló - Szabó Jucus

A hideg reggelek megmentője: málnás zabkása Szólj hozzá!

A hideg reggelek megmentője: málnás zabkása

By: szabojucus 2019. január 11.

Hideg reggeleken nincs is jobb napindító mint egy tál gőzölgő, finomságokkal megpakolt zabkása. Az aktuális kedvencem (kedvencünk, mert ezt a gyerekek is imdáják), ez a kakós, édes, krémes, banános, málnás zabkása. 10 perc alatt elkészüél, szóval bármilyen borongós reggelen elkészíthető!

kakaos-bananos-malnas-zabkasa-5-hozzavalobol-szabo-jucustol_1.JPG

Kakaós, banános, málnás zabkása

Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók (2 személyre):
- 3 dl mandulatej 
- 6 evőkanál zabpehely
- 1 evőkanál kakaó
- 1 érettebb banán
- 2 marék fagyaztott málna

Szükséges eszközök:
- lábas
- fakanál
- villa
- vágódeszka
- kés
- teáskanál
- müzlistál

Elkészítés:
1. Öntsük a lábasba a mandulatejet, szórjuk bele a zabpelyhet. Időnként megkeverve főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor vegyük le a tűzről és keverjük bele a kakaót, és málna felét!

2. Az banán felét törjük össze egy villával, keverjül bele azt ia kásába, ez fogja édesíteni. A másik felét karikázzuk fel. 

3. A kását szedjük ki müzlistálkákba, a tetejét díszísük fel a banánnal és a málnával!


Ha szereted a reggeli kásákat, akkor további finomságot találsz itt: https://5hozzavalo.blog.hu/tags/reggeli_kása

Ha pedig mindig bajban vagy, hogy mit is egyél reggelire, akkor az 5 hozzávalós reggelik könyvemben szereplő 25 gyorsan és könnyen elkészíthető receptet neked találtam ki! 
Bővebben róla itt » https://5hozzavalo.blog.hu/2017/07/06/szabo-jucus-5-hozzavalos-reggelik-konyv

kakaos-bananos-malnas-zabkasa-5-hozzavaloja.JPG

kakaos-bananos-malnas-zabkasa-5-hozzavalobol-szabo-jucustol_2.JPG

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr2714555816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.