5 tipp, hogy a gyerekek többet igyanak a nyári melegben - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
5 tipp, hogy a gyerekek többet igyanak a nyári melegben 2 komment

5 tipp, hogy a gyerekek többet igyanak a nyári melegben

By: szabojucus 2019. augusztus 18.

Sokszor csak azért nem isznak eleget a gyerekek nyáron, mert nincsen elől, jól látható helyen a víz a lakásban. Ha pedig elől van akkor is előfordulhat, hogy unalmasnak tartják a sima vizet. Ezért adjunk hozzá egy kis pluszt, amitől még inkább kedvük lesz meginni.

5-tipp-hogy-a-gyerek-tobbet-igyon-nyaron.jpgFotó: Vass Nóra, AppleHeart Photography

Íme 5 tipp, amit a Tchibo Family magazinnal közös munkának egyik tippjeknét készítettem, hogy könnyebben elérhetjük a nyári vízfogyasztást, a cukros üdítők és szörpök helyett.

1. Jégkocka

Az egyik legegyszerűbb módja, a vízivás növelésének, ha jégkockát teszünk a vízbe. A legtöbb gyerek szereti, s amíg a szívószállal (mielőtt bárki megszólna papírszívószállal) kergeti a jégkockákat a pohárban, addig elfogyott egy pohár víz.

2. Különböző formájú jégkockák

Ezt tovább fokozhatjuk azzal, hogy különböző formájú jégkockákat készítünk. Sok helyen lehet már kapni virág, szív, háromszög, de akár hosszú henger alakú jégkockatartókat. Fektessenek be párba, hogy még szórakoztatóbb legyen a vízívás.

elso_5-tipp-hogy-a-gyerek-tobbet-igyon-nyaron.JPG

3. Ízesített jégkocka

Néhány gyerek nem akar vizet inni, de imádja a gyümölcsleveket. Akkor nekik készíthetünk jégkockát gyümölcsléből. Imádni fogják a színes jégkockákat, és addig-addig kevergetik majd amíg felolvad, és a vizet gyümölcsössé varázsolja (de azért nem lesz olyan tömény, mint magában).

4. Gyümölcsös jégkocka

Nem csak gyümölcslevet tehetünk a jégkockába, de egész gyümölcsöket és friss fűszereket is. Mindenki elkészítheti a kedvenc gyümölcsével, a kedvenc formájában, és máris nem lesz gond azzal, hogy elfogyjon a pohár víz!

masodik_5-tipp-hogy-a-gyerek-tobbet-igyon-nyaron.JPG

5. Szivárványos gyümölcs kockák

Végül a legszórakoztatóbb és legszínesebb módja a jégkockáknak a szivárványos gyümölcskockák készítése. Receptet és fázisfotókat itt találtok tőlem!

harmadik_5-tipp-hogy-a-gyerek-tobbet-igyon-nyaron.JPG

Nektek van jól bevált trükkötök a srácaitok és a saját vízfogyasztásotok növelésére?

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr6214998818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

McKinney 2019.08.19. 18:25:19

elviszem 40-50 km-t bringázni a poros kukoricaföldek mellett 35 fokban, nem lesz gond hogy megigya azt a vizet úgy ahogy van.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2019.08.19. 21:14:29

Nálunk az is bevált, hogy édesítés helyett egy citromkarika vagy unorkaszelet kerül a vízbe, esetleg pici gyömbér. Manapság sok helyen árulnak olyan kulacsot is, amiben direkt van középen egy kis szűrős rész, ide tehetsz zöldséget vagy gyümölcsöt ízesítésnek.
süti beállítások módosítása