Hogyan készíthetsz gyorsan és egyszerűen smoothie bowlt? - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Hogyan készíthetsz gyorsan és egyszerűen smoothie bowlt? 2 komment

Hogyan készíthetsz gyorsan és egyszerűen smoothie bowlt?

By: szabojucus 2020. szeptember 14.

Túl fáradtak vagytok reggelente ahhoz, hogy díszes reggelit készítsetek? Adok Nektek egy megbízható és energikus, „alapreceptet”, hogy hogyan készítsétek el a reggeli smoothie bowlokat, pillanatok alatt. S a poszt végén egy videóban is megmutatom, én hogyan készítem.

pink-smoothie_5_hozzavalobol_az-elet-forma-magazinbol.JPG 

AZ ALAPOK

Megmutatom az alapokat, hogy mi az az 5 hozzávaló, amire szükséged lesz, és innentől már csak a képzeleted szab határt annak, hogy milyen smoothie bowlt készítesz. 

Fagyasztott banán

Az én smoothie bowljaim alapja mindig a fagyasztott banán, mert krémessé és természetesen édessé teszi a reggelit! Nálam mindig van a mélyhűtőben szeletelt banán lefagyasztva. Ha meg marad, ha megbarnult, nem baj, mert felszeletelem ás mehet is egy kis dobozban a mélyhűtőbe. 

Gyümölcsök és zöldségek

Aztán jöhet a többi gyümölcs vagy zöldség, ami lehet fagyasztott vagy friss, de ha lehetséges, akkor idény legyen. Itt lesz lehetőségetek kikísérletezni, a kedvenc ízeiteket megtalálni, de én is adok pár tippet, sőt az instámon már most is találtok fent jó párat.

Ha tetszik ez a bejegyzés, kövesd a blogot az Instagram vagy a Pinterest segítségével is! 

Olajos magok

Az olajos magok extra krémességet, plusz fehérjét és rostot adnak a tálhoz. Egészben is felhasználhatjátok őket, de akkor erős robotgépet használjatok, hogy jól elkeveredjen, vagy vaj formájában is, amit otthon is elkészíthettek (ehhez hamarosan jön egy kis segítség rőlem a video és a blogbejegyzés formájában).

Növényitej

A növényitejek simábbá teszik a keveréket. Válasszatok ízesítetlen, adalékmentes termékeket, hogy elkerüljétek a finomított cukrot és a felesleges hozzávalók bevitelét. Egyébként ha jó szaftos gyümölcsöt használtok, ez akár ki hagyható, de mindenképpen könnyebben keverjetőbbé teszi a smoothie alapot, és plusz ízt is adhat hozzá.

KÖNYVAJÁNLÓ

Szeretnéd teli hassal indítani a reggeleket? 5 hozzávalós reggelik könyvemből megtudhatod hogyan.

A könyv beszerezhető a Libri könyvesboltokban, a www.libri.hu-n is!

Díszítés

Kell valami, ami miatt szeretni fogod a smoothie bowlokat. Egy pici finomság, amit ha belecsempészel, akkor azért szívesen elkészíted és feldíszíted reggelente. Ez lehet csokoládé, valamilyen friss vagy aszalt gyümölcs, mondjuk áfonya, szilva vagy meggy, vagy egy kis banán chips, kókusz chips. Ha pedig nagyon tudatosan és egészséges táplálkozol, akkor egy kis chia magot, lenmagot vagy szezámmagot is választhatsz!

pink-smoothie_5_hozzavalobol_az-elet-forma-magazinbol_2.jpg

2020. szeptember 13-án indult az 5 hozzávalós gasztropercek második évada az Élet-formában, a FEM3 vasárnap esténként futó életmód magazinjában. Ezt a receptet az első adásban készítettem. Az előző évad és az idei évad receptjét megtalálod itt: https://5hozzavalo.blog.hu/tags/5_hozzavalos_gasztropercek, ennek az adásnak a receptjét és a videót a poszt végén.

szabo-jucus-5-hozzavalo-bloggere-az-let-forma-magazin-forgatasan_werk.JPG

Pink smoothie bowl

Elkészítési idő: 5 perc

Hozzávalók 1 személyre:
-  1 fagyasztott banán
-  1 marék fagyasztott málna
-  10 szem mandula
-  1 kk feketeszezámmag 
-  2 kk kókusz chips

Elkészítés:
1. A banánt, a málnát és a kókusz 2/3-át robotgéppel dolgozzuk krémesre.

2. Öntsük egy tálba, és díszítsük a maradék hozzávalóval.

A díszítés nagyon fontos, mert az teszi vidámmá és kívánatossá a reggelit. Plusz 1 percet vesz igénybe, szóval ez bárkinek belefér még egy rohanós reggelen is!

 

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr8116200248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Heida 2020.09.18. 17:44:37

Szia, szerintem elírtad és mandula (nem kókusz) megy a fagyasztott gyümölcsökhöz, így értettem a videó alapján

szabojucus · http://www.5hozzavalo.hu 2020.09.21. 22:02:31

Szia @Heida,
A turmixba mandulát tettem, de nyugodtan készítheted kókusszal is. Lehet túl sok info került bele egy mondatba, és ezért nem volt egyértelmű! :)
Jucus
süti beállítások módosítása