A szokásos reggeli banánpalacsintánk ma húsvéti köntöst öltött vagyis inkább nyuszi formájában ugrott az asztalunkra.
BANÁNPALACSINTA
Elkészítés idő: 15 perc
Hozzávalók (4 nyuszihoz):
- 1 banán
- 2 tojás
- 5 evőkanál zabpehely
- 1 csipet sütőpor
- 1 csipet őrölt vanília
Elkészítés:
1. Egy keverőedénybe keverjük össze alaposan az összes hozzávalót egy botmixerrel.
2. Egy serpenyőt tegyünk fel melegedni a tűzre. Mikor már forró, kenjük ki kevés olajjal. egy kanál segítségévél formazzuk a serpenyőbe a nyuszi részeit: fejet, testet, két fület és két tappancsot (Technikáját lásd az insta story-ban). A feje egy kisebb kör, a teste egy nagyobb kör, a fülek két hosszúkás csík, a tapancsok is ovális formák.
3. Majd süssük oldalanként 2-2 percig közepesen lángon, amíg szép aranybarnák nem lesznek.
4. Állítsuk össze a nyuszit, (videós segítséghez kattints szintén az instámra) a farkincáját készítsük tejszínhabból és mentából, a talpa legyen banán.
Tálalás: gyümölcsökkel és mindenféle finomsággal, amit a nyuszi is szeret tálaljuk.
KÖNYVAJÁNLÓ!
Szeretnéd teli hassal indítani a reggeleket? 5 hozzávalós reggelik könyvemből megtudhatod hogyan.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.