A Facebook-on megszavaztátok, így az 5. hozzávaló a tészta lett. Aki lemaradt volna, a másik négy: paradicsom, bazsalikom, parmezán, pancetta. Azok se búsuljanak, akik másra szavaztak, mert hamarosan jön második, harmadik, sokadik helyezett 5. elem is!
Azért lehet lesz pár nap szünet az egyes receptek között, nehogy itthon megunjuk a 4 alap hozzávalót!
Paradicsomos, bazsalikomos, pancettás, parmezános spagetti
Elkészítés idő: 15 perc
Hozzávalók (2 fő részére):
- 25 dkg koktélparadicsom
- 1 csokor bazsalikom
- 10 dkg pancetta vagy bacon
- 5 dkg parmezán
- 20 dkg spagetti tészta
Szükséges eszközök:
- fazék
- szűrő
- vágódeszka
- egy kés
- serpenyő
- kislyukú sajtreszelő
Elkészítés:
1. Tegyünk fel egy fazékban sós vizet forrni a tésztának.
2. A pancettát vágjuk vékony csíkokra, és egy serpenyőbe kezdjük el pirítani.
3. A parmezánt reszeljük le, a harmadát tegyük félre, ezzel fogjuk megszórni a tésztát tálaláskor. A paradicsomokat vágjuk vékony cikkekre. A bazsalikomot aprítsuk fel.
4. Mikor a víz felforrt tegyük bele a spagettit, és főzzük al dentére. Közben a megpirult pancettára dobjuk rá a paradicsomot, és pár percig pároljuk. Elég lesz neki ennyi idő, mert nem akarjuk, hogy szétfőljön vagy szétessen. Zárjuk el alatta a tüzet és adjuk hozzá a bazsalikomot, a parmezán 2/3-adát és 2-3 evőkanállal a tészta főzővizéből, hogy elég tocsakos legyen.
5. Mikor a tészta megfőtt, keverjük össze a szósszal és parmezánnal megszórva frissen tálaljuk.
A bejegyzés trackback címe:
Trackbackek, pingbackek:
Trackback: Michelin-csillagos tésztanyújtás 2014.04.12. 10:22:39
Trackback: A legjobb arrabbiata (recept) 2014.04.12. 10:21:52
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Paraphone 2014.04.12. 13:27:17
szabojucus · http://www.5hozzavalo.hu 2014.04.12. 14:23:45
A tésztát mindenki szereti, ezzel nincs mit tenni. De hamarosan jön a többi verzió is, burgonyával, karfiollal.